Select your language

Lezing Panhard et Citroën!

Dinsdag 13 december 2022

Deze lezing wordt georganiseerd door de Citroën ID/DS Club Nederland en staat ook weer open voor de leden van de Snoekenvrienden.

We beginnen met voor wie dat wil een heerlijk twee gangen menu om 18:00 uur. Voor wie elders eet, zaal open: 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur.

In 1967 deed Citroën het licht uit bij de personenautodivisie van de fabriek van Panhard et Levassor. Het oudste automerk ter wereld eindigde de productie met het model Panhard 24 BT en CT: een naar huidige begrippen tijdloos elegante en gestroomlijnde auto. Panhard was de eerste autofabrikant die op het idee kwam automobielen voor de markt te gaan maken en in 1891 kwam de productie op gang en was er een eerste folder.

Het merk onderscheidde zich in rally’s en races en beproefde daar zaken die we nu heel normaal vinden: motor voorin en aandrijving achter, de valstroomcarburateur, achteras met dwarsstabilisatie, enzovoorts. In de jaren dertig maakte het merk grote, elegante limousines met schuivenmotoren. Na de oorlog kwamen lichtgewicht familiesedans op de markt met vernuftige luchtgekoelde motoren met een hoog rendement. Door een laag gewicht, de slimme avant garde motortechniek en aerodynamische carrosserieën maakte Panhard tot 1967 snelle en zeer zuinige auto’s. Veel motortechniek is gebruikt in race- en rally-auto’s die onder meer Sebring, Le Mans en veel andere races op hun naam zetten.
Panhard is allesbehalve een dood merk: er is een actieve 55 jaar oude (!) club met ongeveer 180 leden in Nederland en over de hele wereld houden Panhard rijders en sleutelaars contact met elkaar. Ieder jaar is er een internationaal evenement tijdens Pinksteren: dit jaar in Zweden, volgend jaar in Italië en daarna in België.
Peter Drijver was vijf jaar lang voorzitter van de Nederlandse Panhard Club en is nu vice voorzitter van de internationale federatie van Panhardclubs, voorgezeten door een lid van de familie Panhard.
Hij zal een overzicht presenteren van de ontwikkeling van het merk en een uitstapje maken naar de ontwikkeling van de op Panhard techniek gebaseerde Panhard CD en D.B: auto’s die van 1950 tot 1965 enkele duizenden prijzen wonnen met de techniek van gezinsbolides.
Peter heeft een Panhard PL17 Tigre sinds 1982, een Panhard17 Break voor de vakanties, een D.B HBR5 sportcoupé, een Dyna Z camionette en een Panhard junior in restauratie. Oh ja, en een Cactus C4 (zijn Xantia V6 activa heeft hij verkocht aan een verzamelaar met 40 Citroëns).

We beginnen met voor wie dat wil een heerlijk twee gangen menu om 18:00 uur. Voor wie elders eet, zaal open: 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur.

Tweegangenmenu

Voorgerecht combinatie rauwe ham met meloen en paté
Hoofdgerecht
Vlees: kipfilet met pesto, pijnboompitten en zongedroogde tomaten gegaard in de oven.
Of vis: rolletje van tilapiafilet gevuld met zalm geserveerd met hollandaise saus.
Vegetarisch is ook mogelijk.
Prijs € 18,50 p.p.

Bij binnenkomst gratis koffie of thee, overige drankjes op eigen rekening.

Locatie
Wapen van Geulle. Hulserstraat 10, Geulle, vijf minuten rijden vanaf de A2.
Ruime parkeergelegenheid aan de overkant.
zaal open om 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur.Aanmelden

bij Frits Hoff via mail regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl
Wil je mee eten meld dat dan uiterlijk zondag 11 december met je keuze voor het hoofdgerecht!

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue