Select your language

Lezing over de Citroën CX

Jaren geleden had ik een Fiat Uno. Een leuk klein groen autootje met net genoeg ruimte voor het gezin en met een trekhaak voor de vouwwagen. Hij reed prima en we waren er erg blij mee. Op een dag kwam ik van mijn werk en reed naar huis. In een wat bredere straat stond aan de overkant een auto geparkeerd. Terwijl ik aan kwam rijden, draaide de auto plotseling de weg op om een u-bocht te maken en ramde mij vol in de zijkant van de auto.

Overstuur kwam er een vrouw uit de auto met de mededeling dat ze mij totaal niet gezien had. Zowel zij als ik hadden geen nare gevolgen van deze aanrijding. Uiteindelijk kwam het erop neer dat de auto total loss werd verklaard en ik van het geld van de verzekering een andere kon gaan uitzoeken. Nu was de Fiat Uno geen nieuwe auto, dus het uitgekeerde bedrag was niet al te hoog. Tja, en dan maar langs garages om te kijken wat er beschikbaar was binnen die prijsklasse en voldeed aan onze wensen. Op een gegeven moment kwamen we bij een garage en daar stond de auto die aan bijna alles voldeed. Voldoende ruimte, een trekhaak, prima vermogen, geweldige vering en een heel mooi uiterlijk: Een grijze Citroën CX. Een prachtige auto, waar ik veel zin in had en die we bijna te mooi voor ons vonden. Er was maar een belemmering: de auto zat boven ons budget. Een aantal avonden hebben we er over gepraat en bekeken hoe we deze aanschaf konden bekostigen en uiteraard nog een paar maal naar de garage geweest om de auto te bekijken. Jammer genoeg kwamen we toen tot de conclusie dat het niet verstandig was om deze auto aan te schaffen, het budget liet het niet toe. Het werd toen een andere Fiat.

Maar de CX, toch een auto met een zeer aantrekkelijk uiterlijk en interne techniek, is een auto die de aandacht vraagt. Op internet staat het volgende:

Extreem luxueus, presidentieel vervoer, rallykanon, boodschappenwagen en busje. De Citroën CX is het allemaal en vervult al deze rollen als de besten. Nog steeds is het niemand gelukt het hydropneumatische veercomfort te evenaren en geen kolos heeft het daarna zo goed gedaan in de autosport. Zo maken ze auto’s tegenwoordig niet meer.”

Om meer van deze auto te weten te komen, wordt op 11 oktober een lezing gehouden door leden van de Citroën CX Club Nederland. Tijdens die lezing komen verschillende zaken over de CX aan de orde. Naast de aerodynamica (als opvolger van de DS) wordt er aandacht besteed aan het interieur, de introductie, de evolutie van de CX en wordt er filmmateriaal vertoond. Opnieuw veel techniek en ruimte voor vragen.

11 oktober
Lezing Citroën CX
Locatie: Noordervaart 198, 1841JH in Stompetoren
Tijd:  20:00 uur

 

Loading…
Loading…

Bienvenue