Select your language

Lezing niet lassen, maar lijmen!

Maandag 25 september

Technische avond met een lezing door André Kielstra

Wederom een interessante lezing in eetcafé Het Wapen van Geulle. Met voor wie dat wil vooraf een gezellig diner, gratis koffie bij binnenkomst en een pauze met een vers getapt -al dan niet- (alcoholvrij) biertje en na afloop nog even napraten.

Wil je mee eten meld dat dan per omgaande! Vlees, vis of vegetarisch.

Bijna iedere oldtimerbezitter komt een keer op een punt uit dat er wat aan het plaatwerk gedaan moet worden. Vroeger waren de alternatieven naast het lassen van plaatwerk niet veel anders dan het werken met een polyestermat en het dichtsmeren met plamuur. De laatste twee zijn natuurlijk geen oplossing voor een deugdelijke reparatie of verbetering aan de auto. Het lassen van plaatstaal vraagt enige handigheid, het kan voor vervorming zorgen. Die verhitting kan weer voor roest zorgen en daarnaast moet je natuurlijk over het juiste (dure) lasapparaat beschikken. Hoe mooi zou het zijn als je toch een deugdelijke reparatie zelf kan uitvoeren met nieuw plaatwerk en dit niet hoeft te lassen.
In de lucht- en scheepvaart en in de moderne auto-industrie wordt er in plaats van metaal te lassen al veel met epoxy lijmen gewerkt. André Kielstra, docent lastechniek, heeft zijn ervaring met verschillende kunststoffen en lijmen opgedaan in de grote luxe jachtenbouw. Als klassiek autoliefhebber (Hij rijdt een Volvo Amazone, Austin 7, et cetera) is hij zijn ervaring met epoxy lijmen in gaan zetten bij de restauratie van oldtimers met verbluffende resultaten.
Deze avond zal hij ons de ins en outs van epoxy lijmen uit de doeken doen en wat deze voor onze geliefde klassieker kunnen betekenen. Ook over de verdere conservering kan hij veel vertellen, zeker voor de doe-het-zelver.

Tijden:
18:00 uur: voor wie wil mee eten een twee gangen menu.
19:30 uur: zaal open voor de anderen, ontvangst met gratis koffie of thee. Dit keer met een bonnetje omdat het niet altijd duidelijk was voor de kassa.
20:00 uur: aanvang lezing
Rond 21.00 uur: een korte pauze
Na afloop nog gelegenheid voor bijpraten.

Locatie: Het Wapen van Geulle
Hulserstraat 10
Geulle
Route: klik hier

Menu van eetcafé Het Wapen van Geulle
Voorgerecht: toast met gebakken champignons
Hoofdgerecht: Varkenshaasje met champignonroomsaus of kabeljauwfilet met mosterdsaus.
Prijs € 19,95 p.p.
Graag doorgeven als je komt en als je mee wilt eten welke keuze! Stuur een e-mail naar: regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue