Select your language

Lezing niet lassen maar lijmen

Dinsdag 9 april

Onze auto is natuurlijk een toonbeeld van roestgevoeligheid en daarom zullen we er af en toe wat aan moeten (laten) repareren. Op dinsdag 9 april komt André Kielstra ons van alles vertellen over het lassen van onze auto. En je begrijpt dat hij vooral de moeilijkheid van het lassen zal benadrukken en dat hij daarom vooral veel lijmt. Het lassen van dun plaatstaal vraagt enige vakkennis en het kan voor vervorming zorgen door de warmte inbreng.
André vraagt nadrukkelijk of wij problemen die wij tegengekomen vooraf aan hem kunnen voorleggen, zodat hij daar op de avond antwoord kan geven. Een bekend voorbeeld is de dubbele plaat onder de koplampen van de derde neus. En nog een voordeel van het lijmen; ik heb zelf een roestvrijstalen bak onder een voordeur gemaakt, omdat deze erg geroest was. Rvs lassen is al moeilijk, maar rvs aan ijzer gaat helemaal niet in verband met oxidatie. Is lijmen dan een oplossing?

Komt allen in grote getale, want de bezoekersaantallen van de regio-avonden lopen wat terug. Overigens wil ik nog vermelden dat André een Volvo Amazone heeft en dat hij hier – naast de Citroën DS – vooral veel op geoefend heeft. Dus als iemand genegen is pek en veren mee te nemen, dan mag dat van ons.

Locatie
Café Becoloth
Rozemaijnstraat 2
Boxtel
Aanvang: 20:00 uur

Abonneren op updates

Leden van de regio Zuid kunnen zich abonneren op updates van de agenda van deze regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Zuid aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Zuid. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue