Select your language

Lezing: De Citroën DS, een veilige auto

Lezing Regio West:  “De Citroën DS: een veilige auto” door Michel Coenen

De vijftig veiligheidssystemen van de Citroën DS; een verklaring waarom de DS zo’n succesvolle klassieker is

Wij weten allemaal dat onze DS eigenlijk de meest succesvolle klassieker is. Daar heeft ieder van ons vast onze eigen verklaring voor. Citroën Nederland heeft in april 1968 een verklaring gegeven met een bijzondere folder met vijftig voorbeelden van de eisen waaraan een veilige auto moet voldoen. Deze unieke Nederlandse folder heeft een aparte vormgeving, die afwijkt van alle andere DS-folders. De 50 eisen zorgen niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een wegligging waardoor de Citroën DS 66 jaar na haar introductie nog steeds zo goed bruikbaar is. Allemaal redenen om daar eens dieper in te duiken.

Vijftig eisen, hoe zit dat nou precies? Welke zijn dat? En waarom onderscheidt de DS zich op die punten? Hoeveel weet je daar al van en wat is misschien een verrassing voor je? Clubarchivaris Michel Coenen gaat ons meenemen in een interactieve presentatie over die folder en die vijftig veiligheidsaspecten. Verwacht dus geen verhaal waarbij je achterover kunt leunen, maar een avond waarin jullie je kennis en gedachtes over de veiligheid, de wegligging en het succes van de DS kunnen delen met de andere aanwezigen. We leven inmiddels in 2021, tijd van digitalisering en elektrisch rijden. Zelfs in onze club is een presentatie niet meer analoog, maar digitaal en interactief. Neem daarom uw smartphone, tablet of laptop met internetverbinding mee!

Woensdag 22 september
Locatie: Het Kievitsnest
Adres: Wilgenlaan 5 (kruising Wilgenlaan met Sterrenweg)
2651 TA Berkel en Rodenrijs (zie navigatie tip hieronder)
Zaal open: 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

Er is gratis koffie, thee, frisdrank en een (0 procent) biertje.

Tip: stel je navigatie in op: Sterrenweg 1, Berkel en Rodenrijs. Dan sta je tegenover de ingang van het Het Kievitsnest. Er is ruime parkeergelegenheid.

Corona-maatregelen en reserveren

Vanwege de huidige corona maatregelen is de maximum capaciteit van de zaal beperkt tot 25 mensen. Wil je komen en zeker zijn van een plek, stuur dan een email naar het e-mail adres van de regio: regio-west@citroeniddsclub.nl De eerste 25 aanmeldingen krijgen toegang. Je mag komen zonder email aanmelding vooraf, maar dan kunnen we geen plek garanderen. Kom alleen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt. Heb je je per e-mail aangemeld, en kun je toch niet komen, meld je dan af. Bij binnenkomst vragen we je om je naam en telefoonnummer op een intekenlijst bij de ingang te noteren. Dit is alleen voor het geval dat een aanwezige achteraf besmet blijkt te zijn. Dan weten we wie we moeten informeren. Na 14 dagen na de lezing wordt de lijst vernietigd.
Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Houd anderhalve meter afstand tot de andere aanwezigen, behalve als je tot hetzelfde huishouden behoort. Vanwege ventilatie eisen zullen er een paar deuren naar buiten open blijven staan. Bij koud weer dus voldoende warm kleden.

Regioteam West

Loading…
Loading…

Bienvenue