Select your language

Lezing Citroën HY

Dinsdag 18 april

Lezing over de Citroën HY door Fons Dijkstra

75 jaar geleden (1947) werd de legendarische Citroën HY bestelbus geïntroduceerd, met het iconische ribbelplaatwerk die de besteleend ook kreeg. De techniek was afgeleid van de Traction Avant. De H is in vele honderden varianten verschenen, als camper, horecaverkoopwagen, pick-up, paardentransportwagen, met vierwielaandrijving, et cetera. In België was de H favoriet als rijdend frietkot en in Nederland was de hij onder meer te zien als politiewagen, ambulance, maar ook in Sesamstraat.

Fons is zeer bekend onder HY-eigenaren en gaat ons meer vertellen over de historie van deze bus, de vele mogelijkheden in het gebruik, de varianten en natuurlijk ook over de technische data van dit werkpaard. Wat was zo innovatief dat deze bus zo populair werd en tot 1982 (34 jaar lang) geproduceerd werd?

Tijden
18:00 uur: voor wie wil mee eten een tweegangen menu.
19:30 uur: zaal open voor de anderen, ontvangst met gratis koffie of thee. Dit keer met een bonnetje omdat het niet altijd duidelijk was voor de kassa.
20:00 uur: aanvang lezing
21:00 uur: korte pauze
Na afloop nog gelegenheid om bij te praten.

Locatie
Eetcafé Het Wapen van Geulle
Hulserstraat 10 Geulle, vijf minuutjes vanaf de A2

Menu van eetcafé Het Wapen van Geulle
Vooraf: tomaten- of bospaddestoelensoep.
Hoofdgerecht: beenham met zigeunersaus of tilapiarolletje gevuld met zalm en hollandaisesaus.
Prijs € 18,00 p.p.

Wil je mee eten? geef dat dan aan per omgaande! Vlees, vis of vegetarisch.

e-mail: regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue