Select your language

Lezing ambulances & mileuvriendelijk rijden

Donderdag 14 december

Ambulance vaccinatie door Victor Benschop, bekend bij ons van de leuke lezing over het DNA van Citroën, met de enorme luidsprekerboxen die hij toen meezeulde.

Wederom een interessante lezing in (voor het laatst) in ons stam- en eetcafé Het wapen van Geulle. Met voor wie dat wil vooraf een gezellig diner, gratis koffie bij binnenkomst, een pauze met een vers getapt (alcoholvrij) biertje en na afloop nog even napraten.

Victor heeft al 30 jaar een lichte afwijking met zijn passie voor de Citroën DS Ambulance. Wist u dat Louis de Funès een soortgelijke tik had: hij stopte alle drie de neuzen van de DS als ambulance in één film met absurdistische humor maar kocht er zelf nooit één. De beste manier om besmetting met het virus te voorkomen is daarmee humor en een flinke dosis beeldmateriaal van carrosseriebouwers uit de vergane glorie. Met recente filmbeelden van het DS ambulance concert op kasteel Amerongen. Deze ambulance virusvaccinatie werkt prima en is nog leuk ook.

De lezing krijgt na de pauze een ander onderwerp:

EF-ignition modern motormanagement & milieuvriendelijk rijden

Vanaf 1 januari 2025 krijgen 28 gemeentes een milieuzone, waaronder Maastricht. Ondernemers komen dan alleen nog de stad in met elektrisch vervoer. Je kunt er donder op zeggen dat in de jaren erna ook strengere eisen komen aan personenauto’s. Of de vrijstelling van oldtimers hiervoor zoals geregeld in andere landen ook hier gaan gelden is afwachten, de KNAC, FEHAC en consorten maken zich er sterk voor e-fuels. Maar het is altijd goed om na te denken over schoner rijden, goed onderhoud, elektronische ontsteking, lpg, modern injectiesysteem, et cetera. Ook hierover weet Victor veel te vertellen, als ex-voorzitter van de milieucommissie van de FEHAC en milieucoördinator bij onze ID/DS-club.

Frits Hoff zal na afloop zijn ervaring vertellen met het EF-ignition modern motormanagement, gecombineerd met lpg-damp injectie per cilinder en penbobines op elke cilinder. Hij heeft er in vijf jaar tijd 55.000km mee gereden, als dagelijkse auto. Ook de de Rally DS van Harry Martens uit Limmen rijdt er al jarenlang probleemloos mee rond. Het leuke van zo’n managementsysteem is dat je hem kan instellen op zuinig rijden, milieuvriendelijk rijden of maximaal vermogen en via die app ook kunt zien of alles nog goed functioneert.

Tijden:
18:00 uur: voor wie wil mee eten een tweegangen menu.
19:30 uur: zaal open voor de anderen, ontvangst met gratis koffie of thee. Met een bonnetje om het overzichtelijk te houden voor de kassa.
20:00 uur: Aanvang lezing
Rond 21:00 uur: een korte pauze
Na afloop nog gelegenheid voor bijpraten.

Locatie:
Eetcafé Het wapen van Geulle
Hulserstraat 10
Geulle, 5 minuutjes vanaf de A2
Navigatie via Google Maps

Menu van eetcafé Het Wapen van Geulle
Voorgerecht: kippensoep
Hoofdgerecht: Kalkoen tournedos met kruidenroomsaus, of vier x sateh speciaal of tongfilet uit de oven.
Als afscheid een klein dessert van het huis.
Prijs €19,50 p.p.

We gaan dit leuke eetcafé en vooral de vriendelijke en hardwerkende Margo en Math van Maarseveen nog missen.

Graag doorgeven als je komt en als je mee wilt eten welke keuze!
e-mail: regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue