Select your language

Le Citron Pressé 2016

De editie 2016 van Le Citron Pressé had in Noord Frankrijk te maken met verschillende weersomstandigheden. Gedurende vier dagen en ruim 1500 kilometers lang sterk wisselende temperaturen met stevige regenbuien afgewisseld met felle opklaringen. Van Veldhoven naar Hauconcourt en van daaruit drie dagen in verschillende richtingen om de laatste dag weer terug richting Veldhoven te rijden naar de finish.

Dit jaar reden 22 Citroëns ID en DS mee in deze rally voor klassieke Citroëns, met LOGO-LCP-2016in totaal 57 deelnemende auto’s. Van 2CV tot Citroën XM en zo’n beetje alles wat daar tussen zit. De DS’en vielen dit jaar niet in de prijzen. De hoogst geklasseerde DS bereikte de vierde stek in de Sportklasse en is van de equipe Roeland Heuff/Jori Noordhoek. De winnaars van 2016 zijn Horace en Casper Duba. Vader en zoon wonnen Le Citron Pressé voor de derde maal, deze keer met Citroën GS X2. De tweede plek was voor Joris Gernaey en Floris van der Wolff met een AX Volcane. Amos Kroll en Martijn Walvis werden derde met een Méhari, waarmee nogmaals bewezen werd dat het niet gaat om de pk’s in Le Citron Pressé.
In de Toerklasse wonnen de nummers twee van 2015 nu de eerste prijs; Erik Jan en Ingebrorg Leenders in een BX19TZI moesten vorig jaar de gebroeders Arthur en Dick Eshuis in hun DS23IE Pallas nog voor laten gaan, maar die equipe is in 2016 naar de Sportklasse verkast. Tweede in de Toerklasse werden Wilbert en Esther Eijsink – die werkelijk alle mogelijke ongelukbrengers trotseerden: startnummer 13, vrijdag de dertiende, dertiende editie van Le Citron Pressé… Ook vader en zoon Peter en Tim van Geest eindigden in hun XMV6 Exclusive op het podium. Zie voor alle prijswinnaars en de complete uitslag: Uitslagen Le Citron Pressé

Rob Hoen maakte onderstaande beeldreportage met een 8 megapixel camera van de iPhone 4S.

Kijk hier voor de beelden op Flickr met de beste beeldkwaliteit, of kijk naar de (gecomprimeerde) video hieronder.

(De muziek Cold Funk – Funkorama van Kevin MacLeod is gelicentieerd onder een Creative Commons Attribution-licentie (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)

 

Loading…
Loading…

Bienvenue