Select your language

La Bombe Citroën Oktober 2020

Edito

Half september is het enige Citroën-evenement dat doorgang leek te vinden alsnog afgelast. De reden laat zicht raden. Jammer natuurlijk, maar begrijpelijk dat de organisatoren hun verantwoordelijkheid hebben genomen. In ons dikke zomernummer vertelde de organisatie hoe en waarom ze ons als Citroën-liefhebbers bij elkaar wilde brengen. Hopelijk komt er een vervolg. Gelukkig staat er toch nog een contact-moment op de agenda. Op 31 oktober vindt namelijk de ALV plaats. Ik kijk er naar uit om een flink aantal van jullie te ontmoeten.
Het oktobernummer brengt ons naar het zonnige Saint-Tropez uit vervlogen tijden, leert ons nare benzineluchtjes te voorkomen en neemt ons mee naar een herkansing van het hebben van een DS.

Gerald Willemsen

FotoSouvenirs: Saint-Tropez 1957

Dit is de haven van Saint-Tropez tijdens de lente van 1957. Het stadje staat klaar om het nieuwe lustoord te worden voor de superrijken van allerlei allooi, van goed en fout geld, compleet met hordes aapjes kijkende toeristen. Om te zien en gezien te worden, om erbij te horen. Want Saint-Tropez is hip, modieus en chique, vooral dankzij Brigitte Bardot.

Espace Technique: Benzine(k)luchten deel 1

Je gaat met allerlei mankementen aan je DS gewoonlijk naar je vertrouwde DS-garage. Maar er blijven altijd kleine ergernissen waar je best eens zelf mee aan de slag kunt gaan. Sleutelen aan je DS is ook leuk en bevredigend als het je lukt om een probleempje op te lossen.

Covidvakantie in la Douce France

De coronacrisis had en heeft nog steeds grote impact op het dagelijks leven in de wereld, veel mensen zijn er ernstig ziek van geworden en velen zijn eraan gestorven. Ook voor de club is de impact bekend; evenementen zijn afgelast en bij het magazijn moest men zich ook inhouden. Voor ons heeft de crisis echter toch iets positiefs gebracht, namelijk helemaal binnendoor met de auto naar Frankrijk.

Open dak + zon in je DS = hoed op!

Na een extreem zonnig voorjaar wordt er weer een hete zomer voorspeld, de klimaatverandering lijkt sneller te gaan dan we verwachtten. Daarom zien we steeds vaker een DS rijden met open dak, ook al omdat het nu betaalbaar is om een roldak van een Twingo te laten inbouwen. Jarenlang geniet je van het vrije gevoel met het dak geheel of gedeeltelijk open, zelfs in voor- of najaar met de kachel vol open.

Citroën-leven: de weg naar de DS

Naar aanleiding van de uitnodiging in la Bombe Citroën nr. 398 om verhalen te delen over je ID/DS en de uitnodiging na plaatsing van een foto van mij op de site van de Derde Neus (op Facebook) hier een verslagje. Tevens een hulpvraag naar de zoektocht van mijn oude auto (DS23 Pallas) en ook de oude DS van een vriend. Als we dan toch bezig zijn, ook het vinden van mijn klasgenoot Marion van Ede, de dochter van de eigenaar van Citroën-garage Van Ede in Driebergen.

En nog veel meer natuurlijk. De vaste columns en rubrieken, ingezonden vakantiefoto’s, het regionieuws… oh là là!

Loading…
Loading…

Bienvenue