Select your language

La Bombe Citroën December 2018

La Bombe Citroën 383 – december 2018

Espace Technique

Bollen. Iedereen heeft ze. Groen, rood zwart, deelbaar, gelast. Altijd vijf, soms zes, en enkele keer zeven (de eerste modellen DS19). Een geniale uitvinding die veel heeft bijgedragen aan de mystiek van onze godinnen. Een fantastische vering waardoor verkeersdrempels niet bestaan, sturen en schakelen met één pink mogelijk is, remmen door aan de paddestoel te denken. Ooit bedacht om een jaar of vijf te functioneren. En daarna als ruilonderdeel om te wisselen voor nieuwe. Die bollen lopen langzaam leeg. Dat kan jaren duren, soms een week. Op enig moment is het klaar. Dan zijn er symptomen: harde vering, een trilling in het rempedaal, traag reageren van de remmen, beroerd schakelen van de halfautomaat. Toen onbekende problemen zijn nu dagelijkse kost.

Marja van Putten, een baken voor DS-rijdend Nederland

Eens, lang geleden, werd Robert Boeren getipt op een Frans château dat aan ‘chambres d’hotes’ deed en eigendom was van een bijzondere flamboyante vrouw, Marja van Putten. De tipgever was Henk Bloemers, u weet wel, chevalier du cercle populaire des amateurs de DS. Het château lag in Preuilly, nabij Loches, in de Touraine. Dat wil zeggen, redelijk op de terug- of heenreis naar of van het verre Zuiden van Frankrijk. Nou, dat heeft Marja geweten.

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 13 januari openen wij het Lustrumjaar in het gebouw Beeld en Geluid in Hilversum. Speciaal op ons verzoek mogen wij dan gebruik maken van het Atrium van een van de meest spectaculaire gebouwen in Nederland. De receptie wordt gehouden van 15.00 – 18.00 uur. Vooraf kunnen Leden ook met korting nog het Media Experience bezoeken, entree is dan € 7,50  (normaal € 16,50).
Bezoekadres Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum.

Met de DS naar IJsland, wie verzint dat nou?

Afgelopen zomer was het dan zover. De lang gekoesterde rondreis door IJsland ging eindelijk van start. Nauwgezet geprepareerd, proefgedraaid en zeker ook voor gek verklaard maakte Bart Rijvers met zijn gezin werkelijk prachtige kilometers in hun DSuper door het uitgestrekte landschap. De DS hield zich goed en zorgde voor een onuitwisbare herinnering.

Is er een toekomst voor onze auto’s?

Misschien al in korte tijd zal het straatbeeld volkomen veranderd zijn. Wij laten ons vervoeren in alsmaar rondrijdende karretjes, die zich zelf koppelen aan andere karretjes die dezelfde richting uitgaan. Parkeerplaatsen zijn overbodig geworden, auto’s ook. De huidige bedreigingen van ons rijden met onze heerlijke auto’s zijn kortweg: • het automatisch, stuurloos rijden • de milieuzones.
Het is de Citroën ID/DS Club Nederland na te geven dat zij al hard nadenken over het toekomstig rijden. Dit zou ook hoog op de agenda van andere Citroën-clubs moeten prijken. Daarom wil het bestuur van Citroën-Contact een platform oprichten waarin vanuit alle Citroën-clubs mensen bijeen gebracht worden die willen nadenken en werken aan de toekomst van onze auto’s. Belangstellenden zijn van harte welkom. Herman Sluiter Bestuurslid Citroën Contact

Kleur bekennen: Kleuridentificatie

Deze keer een andere aflevering van Kleur Bekennen. Geen verhaal over een enkele kleur, maar over alle kleuren. Want welke kleur heeft mijn auto nu eigenlijk? Deze aflevering staat in het teken van de kleuridentificatie. Want alle Citroëns DS hebben een geschiedenis. Zo ook de lak van de auto. Of het nu gaat om het herstel van oude roest- of blikschades of het ontstaan van een prachtig patina als gevolg van jarenlang zonlicht op de lak van een originele, niet gerestaureerde auto. Al zit een auto vol met krasjes en deukjes, elke leeftijd van de lak kent zijn eigen schoonheid.

En verder natuurlijk nog veel meer. Alle vaste columns, het regionieuws, de advertenties van de specialisten en de annonces van de clubleden. Et cetera, et cetera.

Loading…
Loading…

Bienvenue