Select your language

La Bombe Citroën 09/23

Nr. 431 september 2023

We zijn weer terug!

Het septembernummer ligt weer op de mat. Dan weet je het, de redactie is terug van vakantie. Ik hoop dat jullie met al jullie DS’en weer heel en veilig zijn thuisgekomen. Ik vraag me overigens af of leden van de DS-club nog steeds zoveel reizen met hun DS als, pak ‘m beet, tien jaar geleden. Laat het ons weten. Wat we ook graag willen weten als redactie is of er lezers zijn die actief aan ons lijfblad willen bijdragen. De redactie doet nog twee andere oproepen:

  • Wie, oh wie kent de hele historie van zijn of haar Snoek en weet ook welke eigenaren die auto heeft gehad? Graag gaan we samen met jou de geschiedenis na en brengen we vorige eigenaren, of nazaten daarvan met je DS in contact. Een origineel Nederlands geleverde auto zou helemaal top zijn.
  • Samen met de webredactie werken we aan versterking van zowel La Bombe Citroën als de clubsite. Wie van jullie zou ons kunnen bijstaan als filmende redacteur? We denken zelf aan het maken van filmpjes bij artikelen als vergelijkende autotests of een beschrijving van een unieke DS.

Past een of beide vragen je? Stuur dan een mail­tje naar labombecitroen@iddsclub.nl (Gerald Willemsen) of als het om filmen gaat de online redactie (Rob Hoen: webredactie@citroeniddsclub.nl) en we nemen contact met je op.

Het septembernummer brengt jullie alvast in de stemming voor het najaarsevenement. René van den Heuvel vertelt in de coverstory alle ins en outs van deze bijeenkomst in de Groesbeekse heuvels. Verder hebben we een fraai vakantieverhaal over een rit van meer dan drieduizend kilometer en gaan we terug  in de tijd met Fotosouvenirs naar het Franse plaatsje Alnoye-Aymeries.

Interview van de maand: René van den Heuvel haalt Nederlandse en Duitse DS-rijders naar Groesbeek

‘We zoeken de grens op’
Sinds de zomer van 2022 is René van den Heuvel voorzitter van regio Arnhem. René weet van aanpakken. Hij is ook de man achter de organisatie van het najaarsevenement in Groesbeek dit jaar. “Ik wil graag wat voor DS-clubleden doen. Op het najaarsevenement kan ik iedereen laten kennismaken met de rijke geschiedenis van onze grensstreek. Dat vind ik nou mooi.”

Reisverslag: Met onze DSpécial door Kroatië

Anton Fennema heeft zijn DSpécial uit 1970 al ruim 25 jaar. Ze zijn er wel eens mee naar Midden-Frankrijk gereden, maar veel buitenlandse avonturen hebben ze er verder niet mee beleefd. Door vrienden werden ze meegenomen naar een informatieavond over een groepsreis met klassiekers naar Kroatië. Hoe dat uitpakte leest u in La Bombe Citroën.

Fotosouvenirs: Aulnoye-Aymeries 1958

Aulnoye-Aymeries ligt in het Franse departement Nord, regio Hauts-de-France, niet ver van de Belgische grens. Begin jaren vijftig is deze gemeente ontstaan door het samenvoegen van Aulnoye en Aymeries. Het is een kwestie van een koppelteken ertussen zetten. De inwoners worden Aulnésiens genoemd. Veel bijzonders valt er niet te vertellen over dit stadje. Over deze ansichtkaart des te meer. Zeker als je de situatie anno 2023 in ogenschouw neemt. Ik ben er ‘en passage’ gekomen vanuit het Belgische Charleroi via binnendoor weggetjes, op weg naar het TGV-station Haute-Picardie van Péronne. Over de A2 en vervolgens de A1 richting Parijs had ik ook kunnen rijden, maar mijn DS21 en ikzelf voelen ons het meest thuis op secundaire wegen. Er is van alles te zien en te ontdekken. Cultuurlandschappen op oude ansichtkaarten interesseren mij mateloos en veranderen nooit zonder reden.

Loading…
Loading…

Bienvenue