Select your language

La Bombe Citroën 04/23

Nr 428, april 2023

Voorjaarsrit Citroën ID/DS Club: zondag 16 april: Fort Vechten

Voor zondag 16 april organiseert de Citroën ID/DS Club de voorjaarsrit naar Fort bij Vechten. Dit fort ligt in Utrecht en is onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Interview van de maand: Victor Benschop
Ambulance aanspreekpunt

De eerste vraag van Rein Janssen aan Victor Benschop was uiteraard hoe hij in de wereld van Citroën en specifiek die van de Ambulance verzeild raakte. Zoals zo vaak in dit soort gevallen leidde een combinatie van bewuste keuzes en toeval tot deze eindbestemming.

Gina Lollobrigida (1927-2023)

De nucleus die alle lezers van La Bombe Citroën met elkaar verbindt, is de lancering van de Citroën DS19 op 6 oktober 1955 tijdens de 42e Salon de l’Automobile in Parijs. Niet alleen de lancering van de DS sloeg in als een bom. Citroën toverde nog een opmerkelijk konijn uit de hoed. Zoals gebruikelijk in de wereld van de reclame wilde men leunen op de uitstraling en sexappeal van een actrice met wereldfaam.

Le tour de L’Inde en 80 jours

Om zijn verzameling Citroën-documentatie uit te breiden, koopt Bas de Weert regelmatig stapels tijdschriften op bij brocanteurs in Frankrijk. In de wintermaanden pluist hij deze tijdschriften dan uit op leuke foto’s en artikelen. Bij ‘het mannetje’ in Moulins-Engilbert had ‘ie voor een paar tientjes een hele kofferbak vol. Bij het verwerken van het materiaal kwam hij ook een paar uitgaven van het Franse blad ‘Caravaning’ uit 1969 tegen. Hierin staat een kort verslag van een reis van 22.000 kilometer, gemaakt in 1969. Het doel van de reis is India. Voor ons interessant omdat de reis gemaakt wordt met een combinatie van een Citroën ID21 Break (modeljaar 1968) met caravan (Caravelair ‘Port-Cross’).

Dit is een opsomming van de hoofdartikelen, maar er is natuurlijk nog veel meer te lezen in deze uitgave van La Bombe Citroën. Hét clubblad van de Citroën ID/DS Club Nederland verschijnt tien keer per jaar en is altijd lezenswaardig. Ook dit blad ontvangen? Gewoon even lid worden.

Loading…
Loading…

Bienvenue