Select your language

La Bombe Citroën 03/24

maart 2024 – nr. 437 (coverfoto © Koen van der Lee)

Voorjaarsrit zondag 14 april
Waan je even terug in de jaren 60 en 70

Zondag 14 april belooft een mooie dag te worden. Waarschijnlijk qua weer, maar ook qua inhoud. Henk Visscher zet met zijn nieuwe museum Visscher Classique de tijd eventjes stil. Het straatbeeld uit je jeugd herleeft dankzij ruim 150 tentoongestelde auto’s uit de periode 1926-2018, verspreid inmiddels over drie hallen van meer dan 1000 m2 elk. En de collectie groeit nog steeds. Ga hier naar de informatie over dit evenement.

Verloren karkassen?

De coverfoto voor het maart-nummer van ons favoriete magazine was de aanleiding om weer eens naar het verre oosten af te reizen.

Museum Metropole in Druten

Het bonte automuseum Metropole zit in een nieuw pand aan de meubelboulevard in Druten. Uit de verzameling van ondernemer Frans van Haren zijn 160 auto’s geselecteerd, naast tientallen vrachtwagens, motoren en bromfietsen. Er staan vele topstukken, zoals een Ferrari 212 Inter, een Alfa Romeo 8C 2900 A Botticella en een Pegaso Z102 Touring. Maar ook Kevers, Eenden, Dafjes en Fiatjes 500 ontbreken niet.

De club beweegt zichzelf
Interview nieuwe voorzitter Gerrit van Hofwegen

Sinds december vorig jaar heeft de DS-club een nieuwe voorzitter, Gerrit van Hofwegen. Deze nieuweling is tevens een oude bekende. Immers, tussen 1998 en 2002 bekleedde Van Hofwegen eveneens de rol van voorman van de Citroën ID/DS Club Nederland. Na jaren buiten beeld te zijn geweest koos Gerrit niet alleen weer voor een actieve rol, maar wellicht ook voor de meest actieve rol die er binnen deze club bestaat. De rol met de meeste verantwoordelijkheid is het in ieder geval. Gerrit van Hofwegen: “Er komen grote veranderingen op onze club af, die een goede voorbereiding vergen. En daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Miniatuurauto’s verzamelen is een leuke en boeiende hobby

Er zijn niet veel autoliefhebbers die àl hun automobiele droomwensen in de garage hebben staan. Heel veel liefhebbers van klassieke auto’s hebben daarom ook een vitrine met miniaturen. Al die verzamelaars zijn welkom als lid van de NAMAC, de Nederlandse algemene miniatuurautoclub. Zie ook de miniaturenrubriek Kleine Godinnetjes van Marten Boersma.

Leden met lege handen (maar vol passie)

Wie wordt nu zonder racket lid van een tennisvereniging, bezoekt een casino zonder geld op zak of gaat schaken zonder bord? Toch verwelkomde de Citroën ID/DS Club het afgelopen jaar maar liefst tien nieuwe leden, wel te verstaan met open armen, zonder dat zij in het bezit waren van een DS of ID! Wat drijft hen om een lidmaatschap te starten zonder auto. Want is het niet het plezier van het wiegende waterbed dat ons verbindt? Er is maar een manier voor mij om daar achter te komen. Collega Mark Postma van de ledenadministratie deed een oproep aan deze tien nieuwe leden met de vraag wie bereid was tot een kort interview teneinde het antwoord op de vraag te achterhalen. Vier van hen antwoordden instemmend.

Geen Michelin-ster, maar Michelin-mannetje

In Londen staat een restaurant dat gewijd is aan het Michelin-mannetje. Je merkt al snel dat er een spelletje wordt gespeeld in deze oesterbar en restaurant in Chelsea. Maar tel gerust de Michelin-mannetjes. Ze zijn echt overal. Het is geen gril van de eigenaar, maar is te danken aan het feit dat Bibendum het Britse hoofdkantoor was van Michelin-banden en tevens een tussenstop voor automobilisten. En wat voor een tussenstop!

 

Loading…
Loading…

Bienvenue