Select your language

Voorjaarsrit naar Buren: Visscher Classique

Foto’s © William Hoogteyling

Zondag 14 april

Voorjaarsrit
Waan je even terug in de jaren zestig en zeventig!

Zondag 14 april belooft een mooie dag te worden. Waarschijnlijk qua weer, maar ook qua inhoud. Henk Visscher zet met zijn nieuwe museum Visscher Classique de tijd eventjes stil. Het straatbeeld uit je jeugd komt tot leven dankzij ruim 150 tentoongestelde auto’s uit de periode 1926-2018. Die auto’s staan opgesteld in drie hallen van elk meer dan 1000m². En de collectie groeit nog steeds.

Waren we twee jaar geleden nog te gast bij de Volvo collectie in Baarn, deze keer zijn we bij Visscher Classique. Bij binnenkomst wordt je overweldigd door de hoeveelheid auto’s die daar staan opgesteld. Gelukkig is het museum ook groot genoeg om flink wat clubleden te ontvangen.
Henk is een hartstochtelijk en gedreven verzamelaar. Tot voor kort was hij nog Citroën- en Peugeot-dealer. Maar wie denkt dat Henk Visscher het na zijn pensioen rustiger aan ging doen, heeft het mis. De inmiddels 67-jarige inwoner van Buren wilde zijn liefde voor het Franse mobiele erfgoed namelijk graag delen met het publiek en bouwde zijn eigen museum.

Twee jaar later opent hij een professioneel museum met meer dan 150 Peugeots, Citroëns, Simca’s, Matra’s en Renaults. Maar er zijn ook maquettes, schaalmodellen, een galerij met brommers, foto’s van Erwin Olaf en natuurlijk posters en uithangborden uit die tijd.
Kortom: het is een overzicht van de Franse automotive geschiedenis van de afgelopen zes decennia. En bedenk dat in de jaren zestig en zeventig een auto van tien jaar oud echt al een oude auto was en afgeschreven. Wat er staat zijn overlevers uit een vervlogen tijd, een prachtig tijdsbeeld. Zo kon het gebeuren dat Visscher Classique eind 2023 in Londen uitgeroepen is totMuseum of the Year’.

Henk en zijn museum

Al tijdens zijn jeugd raakte hij in de ban van auto’s. Zijn vader was ooit begonnen als Simca dealer. Vanaf zijn tiende hielp hij mee in de zaak van zijn vader en op zijn twintigste werd het zijn broodwinning. Samen met zijn broers bouwde hij het bedrijf van zijn vader verder uit. Werk en passie vloeiden in elkaar over. Op zijn veertigste begon hij de schoonheid van de auto’s in te zien en is hij ze gaan verzamelen.
Zijn eerste klassieker was een Peugeot 404 maar daarna volgt meer. Bijvoorbeeld de Peugeot 403 cabriolet uit 1959 die nog gebruikt is in de detectiveserie Columbo. Visscher kocht de auto waarin nog met moeite het model van weleer te ontdekken was. Na duizenden uren arbeid zag de auto er weer als nieuw. Trots is Visscher op de complete lijn van onder meer de Matra en de complete series van enkele Peugeot-modellen. Maar bijvoorbeeld ook op de Maserati uit de periode dat Citroën een meerderheidsbelang in het Italiaanse merk had.

Lunchen bij Henk

Het is mogelijk samen met vrienden een lunch te nuttigen in het schitterende museum. Speciaal voor ons staan de lunchtafels al klaar en verzorgd Henk een eenvoudige lunch, inclusief koffie, thee of jus d’orange voor maar 12,-. Reserveren kan via de clubwebsite tot en met 7 april.
Stuur daarvoor een e-mail naar: vice-voorzitter@citroeniddsclub.nl met vermelding van naam en lidnummer en met hoeveel personen je wilt lunchen.
Het bedrag van de lunches à € 12,00 p.p. kun je overmaken naar de Citroën ID/DS Club Nederland (IBAN: NL68ABNA0410072850) onder vermelding “lunch”.

Parkeren en toegang

De toegang tot het museum is gratis voor clubleden met gezinsleden. Bij binnenkomst is er voor iedereen koffie en thee en een muntje voor een drankje.

Parkeren doen wij rondom het museum, te beginnen bij de straat voor de ingang van het museum. Natuurlijk is deze straat snel vol, daarom hebben wij speciaal een vergunning aangevraagd, zodat wij rondom het museum kunnen parkeren en er plek genoeg is voor iedereen die met zijn ID of DS komt.

Aanvang 12:00 uur

Visscher Classique
Schuilheuvelstraat 1
4116 GA Buren
Honden toegestaan, mits aangelijnd en rustig van aard.

 

 

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue