Select your language

La Bombe Citroën 02/22

Nr. 416 februari 2022

Editorial

In dit nummer vinden jullie weer een fantastische coverfoto van Koen van der Lee, een te gek verhaal van twee artiesten die met hun DS op tournee gingen, gaan we even terug naar Brassy in 1963 en lezen jullie een test van een goedkope vakantieauto.

Op tournee met De Vliegende Hollanders

Mijn ouders waren artiesten. Als muzikaal duo traden ze in de jaren vijftig, zestig en zeventig overal ter wereld op en toen ik werd geboren namen ze me mee. Een vaste verblijfplaats hadden we niet, maar we toerden steevast door Europa in een Snoek. De vele foto’s en filmpjes die ik nog heb tonen er minstens drie. Ze bezorgden me een avontuurlijke jeugd, ’s avonds in theaters en hotels, overdag op de achterbank van een Citroën.

Fotosouvenirs
Brassy 1963

Hier ben ik al eens geweest. Dit komt mij zó bekend voor. Het voelt als een déjà vu. Het is een zonovergoten dag, midden in de zomer. Een dorpje bestaande uit maar een paar straten met gepleisterde woningen. Verder uit het centrum staan vrijstaande huizen met grote gazons. En een centraal pleintje met bomen met twee kleine hotels, een bakkerij. Nu is er een modern supermarktje waar de artikelen die je koopt gescand worden in plaats van aangeslagen op de kassa. En een café waar je naast koffie en tabak, nu ook pizza’s kunt afhalen. Vroeger was er aan het einde van deze straat een kleine garage, waar je nog wel eens een gave Citroën DS kon scoren. Die garage ligt nu buiten het dorp.

De aanschaf van een ‘goedkope’ vakantieauto
Een verslag uit 1972 in het Franse maandblad L’Automobile

Juli en augustus, de vakantiemaanden. We zoeken de vrijheid door een ideale vakantieauto te vinden voor klein prijsje. We trekken een fleurig hemd aan, een spijkerbroek en gaan op bezoek bij een grote occasion-dealer in Parijs.

En natuurlijk de vaste rubrieken, waaronder de column van Rolph, HollanDSe Taferelen, et cetera.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue