Select your language

Kampeerweekend

Jawel, we gaan kamperen! Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni. Echt iets wat ontstond in de jaren vijftig van de vorige eeuw toen de mensen ietsje meer geld begonnen te verdienen en het wel een beetje gehad hadden met het bermtoerisme (lekker in een tuinstoeltje en een picknickmandje  kwijlen van alle wagens die voorbij kwamen razen op de toenmalige rijkswegen, meestal nog tweebaans).

Het belooft een mooi kampeerweekend te gaan worden voor de mensen van de regio Arnhem. We kamperen op Wijnhoeve & minicamping Elanova, Bleuminkmaatweg 1 in Vorden.

In de Achterhoek, zoals bekend een plek in het oosten van de provincie Gelderland. In dit geval in het kastelendorp Vorden, bijna onder de rook van het IJsselstadje Zutphen. We kamperen op het gras van wijnboerderij Elanova in Vorden. Er zijn plekken genoeg, de meeste zelfs voorzien van electra-aansluitingen. Er is een prachtige authentieke stalachtige constructie waar we ‘s avonds in kunnen chillen. Er is keurig sanitair en veel meer mensen dan wij zijn er waarschijnlijk niet. En indien wel, dan zullen de volgende punten vast helpen om de saamhorigheid met andere gasten te bevorderen.

*Er is een wijnproeverij mogelijk. De eigenaars telen zelf diverse soorten druiven en maken daar Achterhoekse wijn van. Witte, rode, noem het maar. Voor € 12.50 doe je mee met deze proeverij. Tenten of caravans staan op waggelafstand achter de proeverij dus doe mee!

*Honger na de proeverij? Geen probleem! De regio organiseert een barbecue. De wijnboer zorgt voor een barbecue en de nodige attributen, er is vlees en er zijn salades zat. Helaas: dat kost wel wat: wederom € 12.50. Voor de drank zorg je zelf.

*Op zondag gaan we na het ontbijt een kastelentocht rijden. Vorden en de regio barsten namelijk van de kastelen en aanverwante luxe landgoederen. Oeroude beuken en eiken wachten op uw komst. Wat die bomen allemaal hebben gezien wil je niet weten. Kost niets, alleen een kan benzine (of LPG) voor de godin die je begeleidt op de route.

Daarna gaat ieder zijns/haars weegs richting huis. Kortom, een prachtige kans om eens op een andere manier met collega ID/DS-gekken en hun partners in crime in contact te komen op een buitenlocatie.

Zin? Meld je vóór 15 mei aan bij ons regiocommissielid Frans Ledoux, wil je gelijk aangeven of je deelneemt aan de barbecue en/of wijnproeverij! Mail: Ledoux64@zonnet.nl


Ingrid en René, Kerstin en Frans. Regio Arnhem

Loading…
Loading…

Bienvenue