Select your language

Is het onderhoud van zo’n DS nu echt zo ingewikkeld?

Tekst & foto’s Richard Schmüll

Dat is een vraag die nogal eens gesteld wordt op verjaardagen en feestjes. Op zaterdag 7 april werden de bezitters van Citroën ID/DS in de regio Noord in de gelegenheid gesteld om nader kennis te maken met de techniek van hun auto tijdens de workshop 10.000-kilometerbeurt.

Tijdens deze goed bezochte workshop kan men zelf veel voorkomende werkzaamheden zoals kleppen stellen, ontsteking op tijd zetten et cetera, onder begeleiding van specialisten van de Technische Commissie zelf uitvoeren. De locatie deze keer was de DS Salon Dijkstra in de stad Groningen.
DS Salon Dijkstra had alles uit de kast gehaald om de naamgevers van de DS Salon op waardige wijze te ontvangen. Alle bruggen waren vrijgemaakt, koffie was volop aanwezig en gereedschap kan gebruikt worden. Kortom een geweldige ontvangst en heel veel enthousiasme. In de werkplaats herleefde oude tijden: Alle bruggen bezet met de open bekken van DS’en in onderhoud, een prachtig gezicht. Dijkstra zelf is trouwens ook een echte liefhebber die een prachtige DS21 Pallas bezit. Deze auto staat dan ook prominent in de showroom naast de nieuwe DS’en. Bijgaand een indruk van de workshop in beeld.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue