Select your language

Verslag Regio Zeeland

Bezoek Citrolique

Tekst Jan van der Linden

Op 8 februari jongstleden waren de leden van regio Zeeland uitgenodigd door Brian van Eenennaam. Hij is eigenaar van het bedrijf Citrolique in Middelburg.

Deze onderneming is gespecialiseerd in de revisie van alle delen van Citroën die met hydraulisch systeem van doen hebben. Vooral stuurhuizen zijn een specialiteit van het bedrijf. Maar ook HD-pompen, HD-regelaars, centrifugaalregelaar of koppelingsregelaar zijn hier verkrijgbaar of kunnen gereviseerd worden. Voor verschillende types zoals de Citroën DS, SM en CX, maar ook voor XM en Xantia en de latere C5 en C6. Ook is er een ruilsysteem mogelijk, maar alleen als dat onderdeel nog te reviseren is.

Brian heeft een aantal testbanken gebouwd waarop het stuurhuis of blok hydraulique getest kunnen worden. Dat het soms op een duizendste van millimeters nauwkeurig gaat was verrassend.

Gezien de grote opkomst bleek dat er veel belangstelling voor dit onderwerp. Mede door de enthousiaste en heldere uitleg van Brian was deze avond een groot succes. Mocht je nu zelf interesse hebben in het laten reviseren van onderdelen van jouw Citroën, kijk dan eens op de website van Citrolique.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue