Select your language

Verslag Regio Zeeland

Tekst Jan van der Linden

Privécollectie Sjaak Hamelink

Op een technische avond in de Harry Hutjens’ HobbyHut  kwam een gesprek tot stand waarbij Sjaak Hamelink vertelde zo’n 22 auto’s te hebben, waarvan het grootste deel Citroëns. “Ja, dan moeten je maar eens komen kijken”, zei Hamelink. Dat laten we ons geen twee keer zeggen! Zondag 23 juli was het zover. Ruim 30 personen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de collectie Hamelink te bekijken.

 

Het is een bijzondere collectie mogen we wel stellen. Uiteenlopend van een A-type uit 1905 tot de laatste versie van de Citroën SM. Een prachtig gerestaureerde B10, heel mooie Traction Avant, DS20 Break, enige SM’s van Amerikaanse import en een nagelnieuwe Citroën 2cv6. Alles tot in de puntjes gerestaureerd door Sjaak en zijn zoon Jean-Pierre. En er staan er nog wat auto’s die wat werk nodig hebben. Verder is er een schuurvondst van een mooie Rosalie te zien waaraan nog wat werk nodig is en een C4 in afbouw. Ook staan er enige niet-Citroëns, zoals een Fiat Barchetta of een Fiat X1/9. Tenslotte nog een bijzonder mooie VW Kever en voor ritje naar de bakker een schitterende Bentley. Werkelijk de moeite waard! Er werd ons een voortreffelijke lunch aangeboden door de familie Hamelink. Hulde!

Zo’n bijeenkomst kan natuurlijk niet zonder een toerrit. Elly en Joop Cappon hadden weer een leuke verrassende route voor ons bedacht. Met 16 Citroëns gingen we op pad. Langs monumenten van de Staats-Spaanse linies waar in de 80-jarige Oorlog de Staatsen (Prins Maurits) en de Spanjaarden tegen over elkaar op het slagveld stonden. Door heel Zeeuws-Vlaanderen zijn er nog plekken die aan die tijd herinneren. Op een prachtig terras in IJzendijke hebben we alles nog eens doorgenomen. Het was een bijzonder gezellige dag. Familie Hamelink en Cappon, van harte bedankt voor jullie inzet.

Op de terugrit naar huis toch nog even gestopt op de Markt in IJzendijke voor een potje schaak tegen Prins Maurits. Het leek remise te worden maar door tijdsoverschrijding van Maurits heb ik toch gewonnen.

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue