Select your language

ICCCR weer naar Nederland

In 2016 is Nederland gastheer voor de inmiddels 16e ICCCR. Na Breda in ’81 en De Flevohof in ’89 de derde keer dat de gezamenlijke Nederlandse Citroënclubs de organisatie van dit gigantische internationale evenement op zich hebben genomen.

Een vraag die geregeld gesteld wordt is: “Wat is nou eigenlijk die ICCCR?”. Een kort stukje geschiedenis.
ICCCR staat voor International Citroën Car Club Rally (waarbij ‘rally’ staat voor ‘bijeenkomst’).
In 1973 organiseren Citroën-liefhebbers in Kroatië (!) de eerste Première Rencontre Mondial in de plaats Porec. Dat Mondial moet nog even met een korrel zout worden genomen want de ongeveer zevenhonderd deelnemers, voornamelijk 2CV’s komen uit Duitsland en Oostenrijk. Maar de stap is gezet.
Een jaar later organiseert Oostenrijk het 2e ICCT, International Citroën Club Treffen. Tijdens dit treffen wordt op een informele vergadering van gedelegeerden uit diverse landen beslist dat er in 1975 een 2CV Worldmeeting in Finland zal worden georganiseerd en dat de volgende ICCCR voor alle Citroën-modellen in 1976 in Engeland zal plaatsvinden. Uit dit overleg zal de ACI (Amicale Citroën Internationale) voortkomen.

ICCCR-1989-DS

In 1981 wordt dit festijn in Nederland in gang gezet door de TAN, Traction Avant Club Nederland. Een grote opkomst van de statige zwaarte limousines was het gevolg. Groot was echter de verbazing dat in het kielzog van die zwarte TA, een stoet veelkleurige ID’s en DS’en het terrein op kwam rijden.

 

 

 

ICCCR-1989-TA

Met een groeiend aantal deelnemers wordt de ICCCR achtereenvolgens gehouden in:
1976: 3rd ICCCR – Kenilworth, Engeland
1978: 4ième ICCCR – Chartres, Frankrijk
1981: 5e ICCCR – Breda, Nederland
1984: 6th ICCCR- Knebworth, Engeland
1987: 7. ICCCR – Loreley‚ Duitsland
1989: 8e ICCCR – Flevohof, Nederland
1992: 9th ICCCR – Herning, Denemarken
1995: 10ème ICCCR – CIermont-Ferrand
1998: 11e ICCCR – Chevetogne (Namur), België
2002: 12th ICCCR – Amherst, Massachussetts, USA
2004: 13th ICCCR – Interlaken, Switzerland
2008: 14th ICCCR – Vallelunga, Italië.
2012: 15thICCCR – Harrogate, Engeland.[/column]

16e ICCCR in Nederland

En straks dus voor de derde keer. Ditmaal heeft de organisatie een heuse kasteelheer weten te strikken om zijn terrein ter beschikking te stellen.

Middachten-luchtfoto-Ad-van-Beurden-fotografie-Velp
Luchtfoto Kasteel Middachten in Velp. ©Ad van Beurden – Velp

Op woensdag 23 april is er op Kasteel Middachten een intentieovereenkomst getekend tussen International Citroën Car Clubs Rally (ICCCR) en Middachten, waarin zij verklaren zich in te spannen voor het organiseren van het internationale Citroën evenement op Middachten in augustus 2016.
 Namens Middachten heeft Franz Graaf zu Ortenburg als vertegenwoordiger van de familie de intentieovereenkomst ondertekend.
Na een uitvoerig selectieproces is op landgoed Middachten een onderkomen voor deze auto’s en de daarbij horende 5.000 à 15.000 Citroën liefhebbers gevonden.

Tickets

Wilt u daarbij horen? Aarzel niet te lang. Nu al kunt u tickets bestellen, hotel of kampeerplaats boeken en bovendien nog profiteren van de voordelige voorinschrijving.
Alle relevante informatie vindt u op de website van de Nederlandse organisatie.
Ga voor tickets rechtstreeks naar de pagina op de website van de ICCCR.

Opname van het programma Look Out Europe
op Superchannel uit 1989. Registratie van het ICCCR op
het terrein van de Flevohof. (Video is niet meer verkrijgbaar.)

Loading…
Loading…

Bienvenue