Select your language

Een schonere Citroën ID en DS

De wereld en haar bewoners zijn continu in beweging, daar hoort een groter besef van onze omgeving en luchtkwaliteit bij. Dat besef roert zich; schonere energievormen worden geperfectioneerd. De vraag om schonere lucht dient zich aan. Ook in de regio West!

Milieuzones zoals die in Duitsland al geruime tijd bestaan worden ook in Nederland ingevoerd. Lokaal kunnen de regels erg verschillen, maar uiteindelijk zal er een landelijke of Europese regeling komen. Dit kan natuurlijk effect gaan hebben op ons rijplezier en -mogelijkheden. Garage Van Bemmelen bouwt ook onze ID/DS om naar een auto met een schone(re) uitstoot. De ideale verhouding om een zo schoon mogelijke verbranding te krijgen is 14 delen lucht op 1 deel benzine, dat is Lambda 1.

Via een ingenieus regelsysteem en een katalysator kan Van Bemmelen onze ID/DS met carburateur zo aanpassen dat die schone verbranding gehaald wordt. Ook met onze auto’s kunnen we dus bijdragen aan een schonere lucht en kunnen we straks met een ‘schoon geweten’ blijven rondtoeren in onze trotse oldtimer Citroën ID/DS.

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Kom naar de lezing door Peter van Bemmelen op 6 juni a.s. naar de Bollensleutelclub aan de Christinastraat 7a te Benthuizen. De lezing begint om 20:00 uur en de koffie staat klaar, zaal open om 19:30 uur.

Regio West

Loading…
Loading…

Bienvenue