Select your language

Workshop 10.000 kilometer beurt

Het landelijk technisch team van de Citroën ID/DS Club organiseert doorgaans éénmaal per jaar een workshop 10.000 kilometer-beurt. De workshop wordt gegeven in Amsterdam.

Speciaal voor die leden die sommig klein onderhoud en kleine reparaties al voor hun rekening nemen, maar waarvoor de stap naar regulier onderhoud net iets te groot is, wordt deze workshop georganiseerd.

Je maakt kennis met alle facetten van een standaard 10.000 kilometer beurt en in principe voer je alle activiteiten ook onder deskundige begeleiding zelf uit. Er is voldoende ondersteuning aanwezig om te assisteren als je er zelf niet uit zou kunnen komen.

De werkwijze is globaal als volgt:

De deelnemers worden middels een boekje van 25 pagina’s, dat tevoren wordt toegestuurd,  uitvoerig ingewijd in alle aspecten van de standaard 10.000 kilometer-beurt. Op de dag van de workshop zelf wordt je bijtijds in Amsterdam verwacht. Daar wacht een dag, waarop je zelf je auto een 10.000 kilometer-beurt geeft. Sommige zaken worden voorgedaan, bij andere zaken krijg je assistentie. Je werkt met tweetallen aan twee auto’s. Per tweetal is er ondersteuning van één begeleider. Zoals de ervaring tot nu toe heeft geleerd is er voldoende begeleiding en is er krap voldoende tijd om aan het einde van de dag met een ID of DS met uitgevoerde 10.000 km beurt weer huiswaarts te keren.

Deelnemers aan eerdere workshops 10.000 kilometer-beurt noemden na de worskhop de volgende waardevolle aspecten:

  • Eindelijk heeft mijn auto de hele dag iemand helemaal voor zich alleen gehad.
  • De deskundige cursusleider heeft me op een aantal punten gewezen, waar ik binnenkort aan moet werken.
  • Vanaf nu kan ik het onderhoud grotendeels zélf uitvoeren; ik weet nu waar ik op moet letten.

We hebben voor deze workshop de beschikking over een heel mooie ruimte in het westelijk havengebied van Amsterdam; de hal is uitsluitend bezet door DS’sen. Er zijn bruggen en opstelplaatsen ter beschikking.

Omdat we er veel vragen over kregen, is de workshop deze keer op een zondag: 9 oktober 2011.

Na inschrijving krijg je alle bescheiden in huis, evenals de mogelijkheid een groot deel van de benodigde verbruiksmaterialen en onderdelen vooraf door ons te laten regelen.

Kosten van deelname bedragen € 150,-

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.

Loading…
Loading…

Bienvenue