Select your language

Hydraulique-cursus

Eén van de belangrijkste elementen waardoor onze auto wereldberoemd is geworden, is de uitgebreide toepassing van hydraulique voor onder andere vering en remmen. Voor degenen die alles over dit systeem willen weten, heeft de DS-club voor de leden de hydraulique-cursus op het programma staan, gegeven door Herman Huis in ’t Veld in Arnhem.

Bij deze cursus worden de deelnemers ingeleid in de theorie van de hydrauliqueleer, worden alle verschillende sub-systemen van onder andere remmen, vering en besturing tot en met de hydraulisch bediende versnellingsbak behandeld. Deelnemers krijgen inzicht in de verschillende ontwikkelingen in het hydraulique-systeem in de loop der jaren en in bijvoorbeeld de verschillen tussen ID en DS.

Van alle onderdelen zijn (werkende) demonstratiedelen aanwezig. Bij sommige lesonderdelen wordt de ondersteuning van de cursisten verwacht, wanneer Herman handen tekort komt om tegelijkertijd uitleg te geven, de hydrauliekolie-loop in de plaatjes aan te wijzen en tegelijkertijd het theoretische met het praktische te combineren door het betreffende onderdeel in een opstelling aan te wijzen.

Spectaculair en zéér leerzaam is de volledig functionerende half-automatische versnellingsbak, die door Herman ter ondersteuning van zijn uitgebreide theoretische verhandelingen wordt gedemonstreerd.

De cursus wordt gegeven in Arnhem.

Deelnamekosten zijn € 65

Inbegrepen zijn een cursusboek en lunches.

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk.

Loading…
Loading…

Bienvenue