Select your language

Cottessen Toertocht

Zaterdag 25 mei 2019, 4e Limburgse voorjaarsrit

De route zal over ongeveer 117 km’s gereden worden over de mooie en slingerende wegen in de heuvels van Zuid Limburg en voor een klein gedeelte in België. Start- en eindpunt is op één van de mooiste plekken in het zuidelijke deel, namelijk in Cottessen, gelegen op een van de oudste steenlagen van Nederland uit het Carboon-tijdperk (70-300 miljoen jaar geleden) waar we uitgenodigd zijn door de eigenaren van Hoeve Termoere.
(Wie er een lang weekend van wil maken: Hoeve Termoere heeft twee vakwerkvakantiehuizen en tegenover de hoeve ligt camping Cottesser Hoeve. Speciaal voor deelnemers van de voorjaarsrit zijn de twee vakantiewoningen van Hoeve Termoere dit weekend ook voor één nacht te huur).

Cottesser Hoeve
Cottessen 8
6294 NE  Vijlen

Vlakbij de hoeve ligt de vroegere kwartsietgroeve uit het Boven-Carbonische tijdperk. Je kunt duidelijk zien aan de plooiing en breukvorming van de aanvankelijke gesteentelagen dat hier enorme krachten werkzaam waren.  Hoeve Termoere bestaat naast het Limburgse vakwerk grotendeels uit Cottessersteen en staat daarom op de Nationale Monumentenlijst. Hoeve Termoere is privé bezit en geen horecabedrijf. Er is echter genoeg parkeerplaats op het erf en de ernaast liggende weide.

Jullie zijn welkom vanaf 10:00 uur voor een kop koffie en vlaai en tussen 10:30 en 11:30 uur kan er vertrokken worden.

Deelname is mogelijk door aanmelding vòòr 18 mei 2019 bij Theo en Marianne Meeks via ktmmc@planet.nl

Na afloop is het mogelijk om vanaf 18:30 uur een pizza te eten uit een mobiele houtoven. Mits er voldoende deelnemers zijn! Hiervoor komt een foodtruck met houtoven die de pizza’s op Napolitaanse wijze gaat bereiden. Tussen 18:30 en 20:00 uur worden er pizza’s gebakken met allerlei soorten beleg. De pizza’s worden in stukken gesneden zodat je overal van kunt proeven.

Kosten hiervoor zijn €12,- per persoon die vooraf betaald moeten worden.

Deelname kan als je zo snel mogelijk, maar ten laatste voor 18 mei, inschrijft en betaalt bij Theo en Marianne via ktmmc@planet.nl. Betaling (ook voor 18 mei) op rekeningnummer NL79 RABO 0116 5979 68 t.n.v. T.E. Meeks o.v.v. pizza 25 mei

Omdat Hoeve Termoere geen horecabedrijf is en niet voldoende terrasstoelen heeft voor ons allemaal is het handig als je zelf een campingstoel en eventueel een campingtafeltje in de kofferbak van je ID of DS meeneemt.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue