Select your language

Nieuwsbrief Regio M- en Z-Limburg

Nieuwe regio Midden- en Zuid-Limburg op 1 maart gestart

Voor veel leden was de regio Zuid te groot, even naar bijvoorbeeld een clubavond in Brabant gaan is voor mensen in Zuid- en Midden-Limburg niet te doen, zeker niet doordeweeks. In goed overleg met het bestuur is dan ook besloten een aparte regio op te richten.

De regio Limburg bestond in 1983 al, met mensen als Richard Reijnders, Hans Moes, Matt van Kruisbergen, Jan Lenarts en Marc Hermans. Na een aantal jaren is die opgegaan in regio Zuid.
Omdat de afstand van Eijsden in het Zuiden tot Mook in het Noorden 140km is (en anderhalf uur rijden) zou Limburg weer een te grote regio worden. We hebben dan ook gekozen voor Zuid- en Midden-Limburg, met als bovengrens ongeveer de lijn Weert, Leudal en Roermond. Dat betekent uiteraard niet dat leden van andere regio’s niet welkom zijn, integendeel! Maar mensen in Noord-Limburg zullen eerder aansluiten bij activiteiten bij hun in de buurt. De nieuwe regio telt momenteel 82 leden.
De oprichting is in goed overleg tot stand gekomen met de Snoekenvrienden, een vriendenkring van 63 DS-liefhebbers in dezelfde regio die sinds 2013 informeel activiteiten organiseren die deels overlappen. 60 procent  van die Snoekenvrienden zijn lid van de DS-club. Er zullen in deze regio dus ruim 100 DS-liefhebbers rondrijden.
Als regiocoördinator heeft Frits Hoff zich aangeboden, lid sinds 2010 en dagelijks met zijn DS onderweg van maart tot en met november. Frits organiseerde al lezingen voor regio Zuid en is ook actief bij de Snoekenvrienden. Sinds 2020 denkt Frits al mee over de nieuwe regio, door corona is dat allemaal vertraagd.
Binnenkort krijgen de leden van deze regio een online enquête waarin ze kunnen aangeven welke activiteiten ze graag willen zien. Bijvoorbeeld een sleuteldag, is daar voldoende behoefte aan?  Of zijn de DS’en tegenwoordig zo goed in orde dat men de handen niet meer vies hoeft te maken? Frits wil ook kijken of het mogelijk is meer jongeren en vrouwen bij de club te betrekken.
Wil je helpen om deze regio een actieve regio te maken met lezingen, toertochten, sleuteldagen, ritten naar landelijke activiteiten et cetera, meld je dan aan op regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

Loading…
Loading…

Bienvenue