Select your language

Werving nieuwe bestuursleden

foto Rob Hoen

We zijn op zoek naar versterking van het bestuur. Hoe komt dat zo? Er zijn verschillende invalshoeken mogelijk voor het beantwoorden van deze vraag.

a) We hebben sinds dit jaar nieuwe statuten, volgens welke de bestuursleden maximaal twee aansluitende termijnen benoemd kunnen worden. Zie ook het rooster van aftreden.
b) Het bestuur is een groep mensen die intensief met elkaar samenwerken. Dan is het belangrijk dat je elkaar aanvult, elkaar interessant én leuk vindt en elkaar respecteert voor langere tijd. Maar af en toe wil je wat anders.

Nu is de conclusie evident: we gaan er niet zo maar een bestuurslid bij zetten, om daarna te constateren of het werkt of niet. De kans bestaat dat het niet gaat werken en dat is in het verleden wel eens gebeurd. Jammer en zonde.

Dus hoe dan wel?

We stellen een vacature open. En stel dat je reageert. Wij zijn in ieder geval blij. Dan gaan we kennis maken en als we en jij het ziet zitten, dan ga je een tijdje meedraaien in het bestuur: het bijwonen van bestuursvergaderingen, meekijken in de keuken van de club en mee helpen dingen voor elkaar te krijgen. Als wij en jij het na een tijdje nog leuk vinden, dan doen we een voordracht voor een benoeming in de algemene ledenvergadering.

Zo gaan we dat doen. Lijkt je dat wat? Lijkt het je leuk op een andere manier met je hobby bezig te zijn en wil je veel mensen binnen de club ontmoeten? Dan hopen we van harte dat u contact opneemt met een van de bestuursleden. Hier vind je onze contactgegevens.

Maar nu even terug naar het begin. Waar zijn we nu naar op zoek?

Onze vice-voorzitter Hans Bohlmeijer doet intussen 20 jaar bestuurswerk. Hij wil graag actief blijven voor de club, maar hij vindt dat het tijd is voor vers bloed. We zoeken dus een nieuw bestuurslid.

De secretaris ad-interim Willem Krijgsman is voor twee keer op rij voor één jaar benoemd. Hij wil nu graag nog een periode doen. Dan wil hij zijn functie overdragen met een goede overdracht. Dan is het fijn als er tijdig een opvolger is en er tijd is voor een goede overdracht.

Wat doet een secretaris?

  • Correspondentie namens het bestuur met de regio’s en commissies van de club, en contact met partijen buiten de club en met de leden.
  • Verslaglegging van de diverse vergaderingen
  • Voortgang van activiteiten bewaken
  • Helpen met plannen maken en helpen uitvoeren.

Lijkt het je leuk? We horen graag van jullie!

Het bestuur

Loading…
Loading…

Bienvenue