Select your language

Portland, Oregon

Tekst Rob Hoen
Foto Jack Murray

Een straatbeeld uit Portland, Verenigde Staten. Deze stad ligt in de staat Oregon, aan de noordwestelijke kust van de Verenigde Staten, net boven Californië. Portland staat bekend als de ‘City of Roses’. Het klimaat met warme droge zomers en natte, maar milde winters maken het gebied uitermate geschikt voor het kweken van rozen.

Deze Citroën DSpécial uit 1970 heeft misschien net even teveel water gehad tijdens die zachte vochtige winters. Ooit is de auto kanariegeel gespoten (evenals de voordeur van het huis) en zijn de lichtbakken zilverkleurig gemaakt, waarschijnlijk geïnspireerd door de film Back to the Future (1985) van Steven Spielberg. Die nieuwe laklaag heeft niet geholpen. De roest toont zich opnieuw aan de onderkant van de portieren. De bodem zal vast ook wel aan restauratie toe zijn. De deuren zijn er ook later ingezet, want het model dateert van 1970. De portieren met de GS-klinken zijn van na 1972. Zo te zien wordt de DS niet meer dagelijks gebruikt. De auto is op het moment van de foto 40 jaar oud.
Maar wie maalt daarom bij het zien van dit straatbeeld: een DS dans son jus, plat op z’n buik voor je eigen veranda. Waar je in de ochtendzon je eerste kop koffie drinkt… Wie wil dat niet?

Loading…
Loading…

Bienvenue