Select your language

Lezing niet lassen maar lijmen

Donderdag 25 april 2024

Lezing Niet lassen maar lijmen door André Kielstra

Het lassen van dun plaatstaal vraagt enige vakkennis en het kan voor vervorming zorgen door de warmte inbreng. Hoe mooi zou het zijn als je toch een deugdelijke reparatie zelf kan uitvoeren met nieuw plaatwerk en dit niet hoeft te lassen?

In de moderne auto-industrie wordt er in plaats van metaal te lassen al veel met epoxy-lijmen gewerkt. André Kielstra is docent lastechniek en heeft zijn ervaring met verschillende kunststoffen en lijmen opgedaan in de grote luxe jachtenbouw. Als klassiek autoliefhebber (hij rijdt een Volvo Amazone, Austin Seven, et cetera) is hij zijn ervaring met epoxy-lijmen in gaan zetten bij de restauratie van oldtimers.

Deze avond zal hij ons de ins en outs van epoxy-lijmen uit de doeken doen en wat deze voor onze geliefde klassieker kunnen betekenen. Ook over de verdere conservering kan hij veel vertellen, zeker voor de doe-het-zelver.

Locatie
Bollensleutelclub
Christinastraat 7a
Benthuizen
Zaal open 19:30, aanvang 20:00 uur.

Er is gratis koffie, thee, frisdrank en een 0% biertje.

Abonneren op regio-updates

Leden van de Regio West kunnen zich abonneren op updates van de agenda van deze regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio West aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio West. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue