Select your language

Lezing gebroeders Schlumpf

Op 31 oktober is al weer de laatste lezing van dit jaar in onze regio. Als onderwerp hebben we de collectie van de gebroeders Schlumpf door Arnoud op den Weegh, schrijver van o.a. een mooi boek over deze verzameling. Het verhaal over de verzameling is, volgens Arnoud, kort weergegeven als volgt:  

In Frankrijk hebben de broers Schlumpf in de jaren vijftig en zestig een imperium in de textielindustrie opgebouwd. In de florerende jaren hebben zij een prachtige collectie auto’s verzameld. Toen de textielindustrie in Europa het moeilijk kreeg en wegtrok naar Azië werd het ook voor het imperium van de gebroeders Schlumpf moeilijk met een dubieus faillissement tot gevolg. De Franse overheid verhinderde de verkoop van een deel van de collectie om de arbeiders door te betalen.
De gebroeders Schlumpf werden gezien als kapitalistische egoïsten die over de ruggen van de arbeiders een werkelijk prachtige collectie auto’s hadden verzameld. Uiteindelijk werd de collectie voor een belachelijk laag bedrag verkocht aan l’Association pour le Musée National de l’Automobile de Mulhouse die de collectie nu nog beheert. Een collectie die nooit verkocht had mogen worden.

Na de lezing kunt u het boek over deze collectie aanschaffen (€ 28,- contant te voldoen), misschien vast een mooi cadeau voor de feestdagen.

De lezing begint om 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur.
Locatie: Bollensleutelclub aan de Christinastraat 7a in Benthuizen.
Koffie, limonade een plakje cake en een alcoholvrij biertje hebben we geregeld.

Kom dus vooral naar deze zeer interessante lezing!

 

Loading…
Loading…

Bienvenue