Select your language

Lezing De Citroën DS: een veilige auto

Lezing de Citroën DS: een veilige auto door Michel Coenen

Een auto zit ook vol veiligheidsvoorzieningen. Dat was vroeger minder dan nu, maar toch is al vanaf het begin van de DS gekeken naar de nodige beveiliging van de inzittenden van de auto. Iedereen kent natuurlijk het verhaal rondom het stuur met de ene spaak. Bij een botsing zou het stuur de chauffeur niet doorboren, maar zijdelinks lang hem heen gaan. En dat is lang niet het enige. Citroën geeft in de jaren 60 op vijftig punten aan waar de veiligheid een rol speelt.

Clubarchivaris Michel Coenen geeft een lezing over deze vijftig veiligheidssystemen. Hij verwoordt de inhoud van de lezing als volgt: ‘’Wij weten allemaal dat onze DS eigenlijk de meest succesvolle klassieker is. Daar heeft ieder van ons vast zijn eigen verklaring voor. Citroën Nederland heeft in april 1968 een verklaring gegeven met een bijzondere folder met vijftig voorbeelden van de eisen waaraan een veilige auto moet voldoen’’
Die unieke Nederlandse folder heeft een aparte vormgeving, die afwijkt van alle andere DS-folders. De vijftig eisen zorgen niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een wegligging waardoor de Citroën DS 65 jaar na haar introductie nog steeds zo goed bruikbaar is.
Allemaal redenen om daar eens dieper in te duiken. Vijftig eisen, hoe zit dat nou precies? Welke zijn dat? En waarom onderscheidt de DS zich op al die punten? Hoeveel weet je daar al van en wat is misschien een verrassing voor je?
Clubarchivaris Michel Coenen gaat ons meenemen in een interactieve presentatie over die folder en die veiligheidsaspecten. Verwacht dus geen verhaal waarbij je achterover kunt leunen, maar een avond waarin jullie je kennis en gedachtes over de veiligheid, de wegligging en het succes van de DS kunnen delen met de andere aanwezigen.

We leven inmiddels in 2020, tijd van digitalisering en elektrisch rijden. Zelfs in onze club is een presentatie niet meer mechanisch, maar digitaal. Neem daarom uw smartphone, tablet of laptop met internetverbinding mee!

12 maart
Locatie: Noordervaart 198, 1841JH in Stompetoren
Aanvang 20:00 uur

 

Loading…
Loading…

Bienvenue