Select your language

Afgelast: Lezing Bert Blacquière over geboorte van de DS Club en de restauratie van zijn cabriolet

Bert Blacquière

Afgelast vanwege Coranapandemie
15 oktober: Lezing van Bert Blacquière

Het kabinet heeft op dinsdagavond 13 oktober een gedeeltelijke lockdown afgekondigd. Er zijn strengere maatregelen nodig die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit gebeurt o.a. door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Een van die maatregelen betreft het verbieden van evenementen met uitzondering van markten voor levensmiddelen, beurzen en congressen, bioscopen en theaters, wedstrijden en openbare manifestaties.

U raad het waarschijnlijk al. De bijeenkomsten van de Citroën ID/DS Club Nederland vallen niet onder de uitzonderingen. Het regiobestuur heeft mede daarom besloten om de bijeenkomst op donderdag 15 oktober in Stompetoren niet door te laten gaan.

Namens team evenementen regio Noord-Holland, Bert Spuij

Aan de wieg

Ooit begint iets, er is leven. Overal is dat te zien; planten ontkiemen, dieren krijgen jongen, jonge mensen worden ouders en een club wordt opgericht. Dat laatste geldt uiteraard ook voor de Citroën ID/DS Club Nederland.

Ooit heeft Dick Verschoor een oproep gedaan of er belangstelling was voor het oprichten van een DS-club. Die belangstelling was er en een van de eerste belangstellenden was destijds Bert Blacquière. Hij heeft de geboorte van onze club in 1979 van dichtbij meegemaakt en is niet alleen medeoprichter geweest, maar heeft ook ruim 10 jaar een bestuursfunctie vervuld. Een aantal jaren heeft hij werk verricht in het magazijn. Bert is een echte DS-liefhebber. Na een zevental DS’en kocht hij een cabriolet uit 1973 en restaureerde die in eigen beheer. Aan elk detail werd gedacht en alles werd met foto’s vastgelegd. Daarnaast geeft hij zelf aan dat hij een cijfertik heeft na ruim 30 jaar bij ABN AMRO gewerkt te hebben.
Over dit alles kan hij veel vertellen en doet dat in oktober in onze regio. Bert omschrijft zichzelf als autogek, francofiel, behept met het Citroën-virus en nauw betrokken bij de Citroën ID/DS Club en speciaal de cabriolet. Veel van deze omschrijvingen komen aan bod in zijn lezing met ongeveer een 150-tal foto’s.

Let op!
Als regiobestuur volgen we uiteraard de landelijke voorschriften om verspreiding van corona te voorkomen. Om alles goed te laten verlopen is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden bij de contactpersoon team evenementen, e-mail regio-noord-holland@Citroeniddsclub.nl met naam, adres en telefoonnummer. We willen dit graag uiterlijk 14 oktober van je weten in verband met de inrichting van de ruimte.

Locatie: Noordervaart 198, 1841JH in Stompetoren. Aanvang 20:00 uur.

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue