Select your language

La Bombe Citroën 09/22

La Bombe Citroën nr. 421 – september 2022

Editorial: Geen vakantiefoto’s

De zomervakantie is weer voorbij. Na twee maanden reces zijn we weer terug met een verse La Bombe Citroën. September begint ook meteen met veel activiteiten, kijk maar eens op de kalender op pagina acht. Het najaarsevenement op 11 september is natuurlijk een evenement dat je niet mag missen. Lees hiervoor goed de aanmeldingsprocedure, want even op de bonnefooi erheen rijden om het evenement gratis te bezoeken is er niet meer bij. In dit septembernummer staan geen luchtige vakantieverhalen en vakantiefoto’s. Deze uitgave heeft zelfs een serieuze ondertoon. Dat begint al bij de coverfoto waarop Koen van der Lee de stikstofcrisis belicht. Verderop laat Marcel ten Hoven zien dat je als rijder van een klassieker ook je steentje kunt bijdragen aan duurzamer autorijden. Hij beschrijft niet alleen de ombouw van zijn DSuper naar EV, maar ook waarom hij dat doet. Verder duiken we met oude ansichtkaarten in het verleden en leert Rob Hoen ons dat niet ieder hotel aan een Frans meertje een romantische ontmoetingsplaats is.

Gerald Willemsen

Najaarsevenement: 11 september 2022

Het regioteam Zeeland van de Citroën ID/DS Club Nederland organiseert voor de vierde keer het najaarsevenement DS in de Delta IV onder het motto van de vier c’s: Zeeuwse cultuur, culinair, communicatie en een flinke dosis Franse Citroëns. De Snoeken worden op zondag 11 september 2022 vanaf 10:00 uur verwelkomd op het Deltapark Neeltje Jans bij de stormvloedkering. Deze keer zet het attractiepark de poorten open voor alle soorten Snoeken. Het moderne Delta Plaza stelt de binnenruimtes beschikbaar voor de verschillende presentaties van de Citroën ID.

LET OP: Het evenement DS in de Delta is alleen toegankelijk met vooraf te bestellen kaarten. Deze kaarten kunnen uitsluitend online besteld worden op website van de Citroën ID/DS Club Nederland op de alleen voor leden toegankelijke pagina van de website. Voor leden zijn de eerste twee kaartjes gratis. De volgende twee kaartjes met korting. Niet-leden moeten hun kaarten op de website van Neeltje Jans bestellen. Gratis kaarten kunnen tot en met zaterdag 10 september 12:00 uur besteld worden, daarna niet meer! Klik op dit tekstblok om entreebewijzen te bestellen (alleen voor leden).

Fotosouvenirs: Romans 1963

Soms zijn er van die ansichtkaarten waar je iedere keer opnieuw naar wilt kijken. Zomaar, ogenschijnlijk zonder reden. Zonder te weten waarom. Op de een of andere manier heeft deze foto magische aantrekkingskracht. Als ik in 1963 in Romans geweest was en ik had deze kaart ergens gespot op een ansichtkaartenrekje, dan had ik hem zeker gekocht. Uiteindelijk koop ik hem 56 jaar later online van een verzamelaar. Om te versturen. Maar aan wie eigenlijk?

Le Mango Électrique

In zijn innerlijke strijd tussen rede (weg met die auto!) en gevoel (het is zo’n mooi ding!) kiest La Bombe-redacteur Marcel ten Hoven voor de middenweg. Zijn Citroën DS is nu een elektrische auto.

Loading…
Loading…

Bienvenue