Select your language

La Bombe Citroën 03/23

Nr. 427 – maart 2023

Interview van de maand Esther en Wilbert Eijsink
Grenzeloos actief binnen en buiten de club

In deze serie belichten we vrijwilligers binnen de club: de kurk waarop onze vereniging drijft. In dit nummer van La Bombe Citroën gingen we langs bij Esther en Wilbert Eijsink, twee drijvende krachten in het team van regio Noord-Holland. Maar als ik jullie nou vertel dat Esther en Wilbert daarnaast ook nog vaste deelnemers zijn van de Route D’S Ducs en Le Citron Pressé, en dat hun boot een citroengele Fox22 is die de naam Pallas draagt… nou dan weten jullie het wel hè.

Het mooiste museum van Nederland

De wereld van Citrofielen bestaat voor het overgrote deel uit personen die na aankoop van hun klassieker plezier beleven aan het maken van kilometers met de zon in de ogen en de wind in de rug. Toch is er daarnaast een veel kleinere groep die heel anders omgaat met hun aangeschafte erfgoed. Ze stallen hun oldtimer om er daarna nooit meer een kilometer mee te rijden. Waarom eigenlijk? Dus reisde ik naar het Eendenmuseum van Edwin Groen (62) in Andijk waar vele exemplaren van het oudere broertje van de DS te vinden zijn.

Met een zeldzaam gave Préfecture naar een gouden Pallas in het zuiden

La DS Préfecture, de heilige graal van alle DS-liefhebbers. Herkenbaar aan de zwarte lak (AC 200), de zwarte zijschotten, het grijze interieur en de witte binnenkanten van de portieren. In vele uitvoeringen, meestal simpel (DSuper of iets dergelijks). Veel geïmiteerd, nagemaakt, nagebootst. Meestal in overheidsdienst in korte tijd afgeragd, dus een goeie is moeilijk te vinden. Maar als echte DS-speurneus ben ik er toch wel enkele malen op gestuit.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue