Select your language

ICCCR 2016, stand van zaken

Langzaam maar zeker krijgt het programma dat tijdens de ICCCR 2016 wordt voorgeschoteld zijn vorm. Hier lichten we alvast een tip van de sluier op. Wat is er gerealiseerd en wat zijn de plannen?

De ruimte

De uitgestrekte terreinen van Middachten hebben hun indeling en bestemming gekregen. De in totaal 52.000 m2 is o.a. verdeeld in ruimtes voor clubs 15.000 m2, voor het museum 1.500 m2, voor de evenemententent en het hoofdpodium 4.000 m2, de handelszone krijgt zo’n 4.000 m2 toebedeeld en de horecatent 1.500 m2. Plus natuurlijk de nodige terrasjes.
Er zullen drie kampeerterreinen zijn met respectievelijk 558, 470 en 410 plaatsen. Op welk terrein u ingedeeld wordt hangt af van uw club en of u kampeert of ‘campert’.

http://www.youtube.com/watch?v=YA5wqONJMSE

Ideeën

Barstensvol ideeën en plannen zitten we. Op dit moment zijn er al 21 clubs die hun presentatie en andere activiteiten toezegden. Er zullen workshops, lezingen en korte cursussen worden gegeven.
Diverse tentoonstellingen, waaronder een design/kunsttentoonstelling. De beroemde houten DS van kunstenaar Joost Conijn zal te zien zijn. Tevens een overzicht van werken van het kunstenaarscollectief ArtEZ. Ook het werk van Suyling en Chapron zal tentoongesteld worden.
Een folder uit 1960 zal nagebouwd worden in real-life.SUYLING-760Dan is er natuurlijk de autotentoonstelling met een algemeen en een DS-concours d’élégance. Aan bod komen alle types van Citroën, van Traction via de DS van toen naar de DS van nu. We proberen van de CX alle 52 kleurschakeringen bij elkaar te krijgen. Kortom, we barsten van de ideeën.

Voor kinderen die snel uitgekeken zijn op papa’s hobby is er een puberhangplek met diverse activiteiten waaronder ‘gamen’. Voor liefhebbers van ringsteken wordt gezorgd, bent u behendig achter het stuur? Dan kunt u meedoen met de behendigheidstoer. En nog nooit in een DS of ID gereden? Dan is nu de kans om een proefritje te maken.
De EEEC (Enige Echte Eenden Club) komt met een speciale editie van het ringrijden, zoals zij dat in clubkringen al jaren beoefenen. Niet te paard, niet met paard en wagen, maar traditiegetrouw per Deux Chevaux. Er zal een kofferbaksale en een brocantemarkt komen om net dat ene onderdeeltje of dat langgezochte stukje nostalgie aan te schaffen. Waan u in Frankrijk bij het zien van een heuse autosloperij!

Horeca en muziek

Naast het horecaplein, waar diverse neringdoenden vanuit een klassieke Citroën hun waren aan de man brengen, zijn er ook lokale specialisten met lekkernijen uit de streek. Er is een Deutsche Ecke en een English Corner en wellicht een Coin Français. Wijn- worst- en kaasproeverij, een lunch- en theetuin en natuurlijk overal terrassen. En dan uiteindelijk het galadiner voor 1.000 personen.ICCCR-7601Diverse bands, van jazz tot funk, van lounge- tot wandelende straatmuziek. Voor ieder oor iets fluweligs. En in de bioscoop kunt u oude filmfragmenten verwachten. Kortom, er is een heleboel activiteit te verwachten. Zoveel, dat de vier dagen voorbij vliegen. Dus wacht niet te lang en schrijf u snel in! Er worden ook arrangementen aangeboden met omliggende campings, hotels en dierentuinen etc. Er is een samenwerkingsverband met Natuurmonumenten, Gelderse Kastelen en Landschappen en de plaatselijke middenstand.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue