Select your language

Fotoshoot met Rapper Typhoon

 

Tekst & foto’s Rob Hoen

Eind oktober word ik gebeld door fotograaf Feriet Tunc. Of ik mijn DS21 beschikbaar wil stellen voor een fotoshoot met rapper Typhoon. Die is bedoeld voor de kersteditie van Vrouw Magazine van de Telegraaf Media Groep. Typhoon is de artiestennaam van Glenn de Randamie. Een bekende Nederlandse rapper, maar bij een breder publiek vooral bekend geworden zijn onterechte aanhouding door de politie omwille van zijn huidskleur in een te grote auto.

Waarom niet, denk ik en op maandag 30 oktober meld ik mij in IJburg bij Amsterdam op stadstrand Blijburg. Intussen worden binnen in de strandtent allerlei scènes met Typhoon geschoten door de fotograaf. Er zijn allerlei modellen aanwezig, een visagiste, assistenten voor de productie en rekken vol met kleding. Want dit wordt mogelijk gemaakt door een kledingsponsor. Voor mij begint dan het lange wachten, want dit soort fotosessies is een kwestie van veel geduld. De auto staat intussen buiten op de op betonnen rijplaten van het kunstmatig aangelegde strand. Het is een mooie dag in de herfst. Hollandse wolkenluchten en vooral fraai licht van de lage zon met lange schaduwen die je alleen in de herfst en het voorjaar ziet.

Na enige tijd komt Typhoon en de hele ploeg feestelijk gekleed naar buiten; de kofferbak wordt gevuld met kerstcadeau’s, er wordt een kerstboom op het dak van de DS gelegd. Alles en iedereen wordt in stelling gebracht. De motor blijft draaien, want met vijf personen in de DS zoekt de auto al snel de laagste stand op. En dat is geen gezicht natuurlijk.

De foto’s van Feriet Tunc mogen vanwege de copyrights van de opdrachtgever niet op deze site gepubliceerd worden. Die van mij wel. Dus maar een serietje gemaakt met mijn 12MP-camera van mijn iPhone SE. Wil je de serie zien van Feriet Tunc, dan koop je de kersteditie van De Telegraaf of kijk online.

 

Loading…
Loading…

Bienvenue