Select your language

(afgelast i.v.m. Coronamaatregelen) De Citroën DS: een veilige auto

AFGELAST!


Een auto zit ook vol veiligheidsvoorzieningen. Dat was vroeger minder dan nu, maar toch is al vanaf het begin van de DS (1955) gekeken naar de nodige veiligheid van de inzittenden van de auto.

Iedereen kent natuurlijk het verhaal rondom het stuur met de ene spaak. Bij een botsing zou het stuur de chauffeur niet doorboren, maar zijdelings langs hem heen gaan. En dat is lang niet het enige. Citroën geeft in een folder in de jaren 60 op vijftig punten aan waar de veiligheid een rol speelt.
Clubarchivaris Michel Coenen gaat ons meenemen in een interactieve presentatie over die folder en die veiligheidsaspecten. Verwacht dus geen verhaal waarbij je achterover kunt leunen, maar een avond waarin jullie je kennis en gedachtes over de veiligheid, de wegligging en het succes van de DS kunnen delen met de andere aanwezigen. We leven inmiddels in 2020, tijd van digitalisering en elektrisch rijden. Zelfs in onze club is een presentatie niet meer mechanisch, maar digitaal. Neem daarom uw smartphone, tablet of laptop met internetverbinding mee!

Wanneer: woensdag 23 september 2020
Locatie: Het Kievitsnest
Adres: Wilgenlaan 5 (kruising Wilgenlaan met Sterrenweg), 2651 TA Berkel en Rodenrijs (zie navigatie tip hieronder).
Zaal open: 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

Er is gratis koffie, thee, frisdrank en een (0 procent) biertje.

Tip: stel je navigatie in op: Sterrenweg 1, Berkel en Rodenrijs. Dan sta je tegenover de ingang van het Het Kievitsnest. Er is ruime parkeergelegenheid.

Loading…
Loading…

Bienvenue