Select your language

Cursus Électrique

Zaterdag 16 september
Cursus Électrique

Met een Citroën DS weten we ons verzekerd van de mooiste aanblik die een auto kan bieden. We rijden zwevend door de toegepaste natuurkunde van warmte, hydraulica en elektrotechniek. Maar een storing betekent soms het einde van de reis voordat de bestemming is bereikt. Wie het wel eens heeft meegemaakt, weet dat pech onderweg heel leerzaam is.

Niet alleen leren we dan het een en ander over onszelf, maar ook ontdekken we al die geheimzinnige techniek. Om dit proces te stroomlijnen organiseert de club op gezette tijden cursussen zodat het leren zich niet hoeft te beperken tot die momenten langs de kant van de weg. Het zelf onderhouden – sommigen spreken van verzorgen – van een DS is dankbaar werk. Ook wie niet over twee rechterhanden beschikt kan met basiskennis en geduld veel bereiken. De cursus Électrique helpt u op weg.

Na aanmelding ontvang je via e-mail een korte verhandeling getiteld: Elektrische stroom, wat is dat eigenlijk? als huiswerk. Dat begint goed, hoor ik je denken. Maar het helpt als we basisbegrippen kunnen onderscheiden. In Tull aan ‘t Waal aangekomen is er koffie en maken we kennis met elkaar en met een ander onmisbaar naslagwerk. Daarna behandelen we de gekozen onderwerpen en leren we van elkaars ervaringen. Een auto die we beter kennen rijdt nu eenmaal fijner en als ze door onszelf hersteld is en weer in het zonnetje staat te glimmen, is alles zo weer vergeven.

Voor de cursus op zaterdag 16 september zijn nog plaatsen vrij!
Locatie: de Salon, Waalseweg 35a Tull en ‘t Waal (bij het magazijn).
Aanvang: 10:00 uur met koffie, om 16:00 uur ronden we af.
De cursuskosten bedragen € 35,-. Lunchpakket gelieve zelf meenemen. Wij zorgen voor koffie en koek.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: technischecommissie@citroeniddsclub.nl.
Graag in deze e-mail ook even het lidmaatschapsnummer vermelden. Deze cursus is alleen voor leden van de Citroën ID/DS Club Nederland.

Ruud Bouman

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue