Select your language

Citroën werkt aan nieuw comfortonderstel

Het einde van Citroëns hydropneumatische vering is in zicht. De Fransen zorgen er echter niet voor dat het Frans comfort verdwijnt. De fabrikant zegt te werken aan een revolutionair nieuw veersysteem. Het moet in 2017 debuteren op de volgende generatie Citroën C5.

Volgens Citroëns topvrouw Linda Jackson biedt het onderstel veel rijcomfort. Er wordt door de eigen technici al jaren aan gewerkt. Wel in samenspraak met toeleveranciers, meldt AutoCar. Tegen het Britse automagazine zegt Citroëns CEO: “Comfort is een kernwaarde van het merk Citroën en dit is onze manier om de voordelen van de hydropneumatische set-up in een nieuwe en moderne vorm te herintroduceren”. Over de werking laat Jackson nog niets los.
Citroën zal de technologie op verschillende modellen introduceren. Hoewel eerder werd gesuggereerd dat ook de nieuwe DS van het onderstel gebruik zou maken, is daar volgens Jackson geen sprake van. Dat betekent dat de platformen van Citroën ook van stalen veersystemen voorzien kunnen worden, aangezien Citroën en DS de bodemsecties tezamen met Peugeot delen. De hydropneumatische vering debuteerde in 1954 op de Traction Avant.
Loading…
Loading…

Bienvenue