Cirkelrit

Zondag 25 april
Cirkelrit Citroën ID/DS Club Nederland

We hebben een zwaairit, of zogenaamde cirkelrit georganiseerd. Op zondag 25 april gaan we die rijden. Hieraan kunnen alle regio’s deelnemen. Elke regio verzorgt namelijk zelf een gezamenlijke rit vanuit die regio naar een startpunt op de cirkelrit. Op het gekozen startpunt van de cirkelrit dient de groep deelnemers zich om en om (of twee aan twee) te splitsen in een route tegen de klok in en een route met de klok mee. Het doel is ondanks de coronamaatregelen de deelnemers zoveel mogelijk DS’en te laten tegenkomen. Vandaar dat de route eindigt in een rondgaande route. Uiteraard kan er ook individueel (dus niet in regioverband) gereden worden.

Start cirkelroute is tussen 12:00 en 12:15 uur
• Starten kan vanaf alle punten op de cirkelroute. Lengte is 35 km en starten is mogelijk op elk punt van de cirkelroute. De routekaart kun je hier downloaden: ROUTE CIRKELRIT.
Hier staat de ROUTEBESCHRIJVING CIRKELRIT als PDF.

De route is:
• Garderen/Uddel/Elspeet/Vierhouten/Stakenberg/Speuld/Garderen (tegen klok in)
of in omgekeerde richting:
• Garderen/Speuld/Stakenberg/Vierhouten/Elspeet/Uddel/Garderen (met klok mee)

Gezien de lengte en tijdstip van start kan je de DS-cirkelrit deze middag makkelijk twee keer rijden: zowel tegen de klok in als met de klok mee. Dat zorgt voor veel zwaaimomenten!

In theorie

Stel er vertrekken circa 120 deelnemers uit 9 regio’s. Aangekomen splitsen die regio’s zich bijvoorbeeld op in groepjes van twee DS’en. Het eerste groepje gaat om precies 12:00 uur rechts de route op, het tweede groepje links, het derde groepje weer rechts et cetera. Om 12:15 uur zijn alle deelnemers gestart. Op deze manier is de kans groter dat de deelnemers elkaar tegenkomen in plaats van dat alle 120 deelnemers achter elkaar gaan rijden, dus 60 deelnemers linksaf en 60 deelnemers rechtsaf.
Bij gelijke verspreiding over de lengte van het circuit van circa 30 km en bij gemiddelde snelheid van 60km/uur kom je elkaar minimaal twee tot drie keer tegen. Omdat de linkse en rechtse groep in tegengestelde richting en met tegengestelde snelheid rijden, zien de rechtse rijders om de minuut een groepje linkse DS’en rijden. Wanneer je de route een of twee keer gereden hebt en je bij je eigen startpunt ook nog omdraait en de route dan in tegengestelde richting rijdt, kom je alle 120 deelnemers tegen.
In de praktijk loopt alles anders, clusteren op een bepaald moment de deelnemers. Het zou natuurlijk prachtig zijn als de deelnemers de rit met de klok mee én tegen de klok in rijden. Hebben ze onderweg ook mooi de tijd om picknickplekken en gezellige terrassen – als die dan al open zijn – uit te kiezen. Er komt geen grote centrale parkeerplaats bij de startpunten.

We hopen in ieder geval op een mooie en veilige rit in onze DS-bubbels, zonder de coronaregels te overtreden. Deze aanrijroutes samen met de cirkelroutebeschrijvingen en bijbehorende kaart staan op de website en worden eventueel toegemaild via de regio’s. Kijk dus voor een update van de cirkelroute altijd op de website.

Voor informatie, neem contact op met je eigen regioteam:
regio-noord-holland@citroeniddsclub.nl
regio-west@citroeniddsclub.nl
regio-arnhem@citroeniddsclub.nl
regio-zeeland@citroeniddsclub.nl
regio-midden@citroeniddsclub.nl
regio-zuid@citroeniddsclub.nl
regio-zwolle@citroeniddsclub.nl
regio-noord@citroeniddsclub.nl
regio-twente@citroeniddsclub.nl

Deel dit artikel
  •  
  • 189
  •  
  •  
    189
    Shares
Loading…
Loading…

Bienvenue