Select your language

Circuit La Ferté-Vidame in de verkoop

Tekst Rob Hoen

Met een eenvoudige e-mail aan de gemeente Perche Forests – waar het dorpje La Ferté-Vidame onder valt – heeft het management van autofabrikant Stellantis op 5 juli 2023 de verkoop aangekondigd van het testcircuit van Citroën. Dat meldt het Franse dagblad L’Écho Républicain.

In 1938 kocht Citroën een ommuurd terrein inclusief kasteel dat ingericht werd als testcentrum voor het bedrijf. Hier werd voor de Tweede Wereldoorlog gewerkt aan prototypes van de 2CV. Aan het begin van de oorlog waren hier drie exemplaren verborgen en vervolgens verloren gewaand. Die werden in 1994 in de buurt van La Ferté-Vidame op een zolder ontdekt. Een van deze exemplaren staat in l’Aventure Citroën in Aulnay-sous-Bois; het voormalige Conservatoire Citroën. Veel liefhebbers van klassieke Citroëns hebben in La Ferté-Vidame in juli 2019 het honderdjarige bestaan gevierd van dit merk.
Het lijkt erop dat Stellantis opnieuw een stuk Citroën-historie verloren laat gaan. Stellantis verkoopt het terrein om economische redenen. Het bedrijf wil minder vastgoed in beheer. De exploitatie van het 800 hectare groot terrein was in 2015 al overgegaan naar Segula Technologies.

Dit internationale onafhankelijke ingenieursbureau voert hier allerlei tests uit met verschillende merken auto’s en rijdt duizenden testkilometers per dag over dit circuit. Het contract loopt op 31 januari 2024 af. De verwachting is dat het terrein dan wordt gesloten. Het terrein is omgeven door een 12 kilometer lange muur en is een van de grootste particuliere eigendommen van Frankrijk.

Loading…
Loading…

Bienvenue