Select your language

Bezoek Visscher Classique Buren

Henk Visscher (foto © William Hoogteyling)

Zaterdag 29 juni

Bezoek aan Visscher Classique gecombineerd met stadswandeling in Buren

Voor diegenen die het voorjaarsevenement van de Citroën ID/DS Club Nederland gemist hebben, gaat Regio Midden- en Zuid-Limburg in samenwerking met DS Snoekenvrienden naar Visscher Classique in Buren. In dit automuseum is een uitgebreide collectie te zien van vooral Franse auto’s. Daaronder natuurlijk ook de Citroën ID/DS.
Wij hebben contact gehad met eigenaar Henk Visscher en wij zijn van harte uitgenodigd om zijn museum te bezoeken. Er is voldoende parkeergelegenheid en een gedeelte van het parkeerterrein is speciaal voor ons gereserveerd.
Voor de dames (maar wellicht ook de heren) die een automuseum misschien niet zo spannend vinden, is er de mogelijkheid om (bij voldoende aanmeldingen en goed weer) een mooie stadswandeling te maken in het historische Buren. Dit onder begeleiding van de echtgenote van Henk Visscher in het pittoreske centrum, waar deze dag ook de jaarlijkse fruit- en streekmarkt is. Voor meer informatie over de mogelijkheden (wandelroutes, musea) zie de link Alles over de stad Buren in de Betuwe.
De planning voor deze dag
Er zijn twee startplekken voor de rit naar Buren.

Startplek 1 vanaf Hotel Amrâth in Born (afslag 47 A2, Langereweg 21 Sittard)
09:30 uur: verzamelen (voor de zuiderlingen) bij tankstation naast hotel Amrâth in Born
09:45 uur: vertrek naar Belfeld
10:30 uur: Café Maalbeek in Belfeld (afslag 17 A73, Maalbekerweg 24, Belfeld). Hier is gelegenheid om gezamenlijk kopje koffie met een stuk vlaai te eten.

Startplek 2 vanaf Café Maalbeek in Belfeld (afslag 17 A73, Maalbekerweg 24 Belfeld)
10:00 verzamelen voor aanmeldingen van startplek 2 met eventueel kopje koffie/thee/vlaai
11:00 uur: gezamenlijk vertrek met mensen van opstapplek 1 en via A73/N322/A15/N834 naar Buren

12:30/13:00 uur: aankomst museum in Buren
13:00 uur: lunch of alleen koffie
14:00 uur start: rondgang/introductie museum door Henk Visscher
14:00 uur: stadswandeling door Buren met begeleiding van mevrouw Visscher
16.00 uur: eventueel tijd voor en drankje
Na het bezoek aan het Visscher museum of de stadswandeling in Buren om 16:45 uur verzamelen bij het parkeerterrein om rond 17.00 uur van hieruit terug te rijden. Ook is er indien gewenst de mogelijkheid om onderweg gezamenlijk te dineren. Er is hiervoor een reservering gedaan bij Restaurant Poort van Loon in Vierlingsbeek. We zullen hier rond 18:00 uur zijn. De deelnemers krijgen de gelegenheid om een menukeuze vooraf door te geven. Vanaf het restaurant is het dan nog circa 50 minuten rijden naar het startpunt in Born.
Aanmelden alleen via e-mail en uiterlijk t/m donderdag 27 juni naar Leo van Valen
snoekenvrienden-limburg@ziggo.nl
Daarbij aangeven:
– met hoeveel personen je deelneemt
– of je wilt lunchen in het museum
– of je de stadswandeling wilt doen
– of je mee dineert op de terugreis

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Loading…
Loading…

Bienvenue