Select your language

9e Oldtimerdag Appelscha

19 september 2015

Op zaterdag 19 september 2015 wordt in Appelscha alweer voor de negende keer, van 09.00-18.00 uur, de Oldtimerdag georganiseerd. Entree en deelname gratis.

Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen, caravans, campers, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1988, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, andere weer met bestuurders in -bij die tijd- passende kleding. Weer anderen met eigenaren die, aan de hand van foto’s, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.

De organisatie van de Stichting Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over de mooiste dag van het jaar. Er worden ruim 3.000 voertuigen en vele duizenden bezoekers uit geheel Nederland, Duitsland en België verwacht. Voor de organisatie is dit grote aantal geen probleem, omdat het terrein groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Ook zaterdag 19 september 2015 zal de Oldtimerdag Appelscha weer het grootste gratis toegankelijke Oldtimerevenement van Nederland zijn. Verscheidene legendarische voertuigen zullen te zien zijn, van Lamborghini tot Ford, van Scania tot Puch, van Kreidler tot Batavus. Ook aanwezig zullen  o.a. zijn, de Simca-club Nederland, de Citroën-club Friesland, de Renault-club, de Lamborghiniclub, de Mercedes Benz-club Nederland, de BMW-club Nederland, de VW Bus-club, de Citroën HY-club en ga zo maar door. Ook diverse trekkerclubs, brommerclubs en motorclubs zullen in grote getale aanwezig zijn. Verder is er aandacht voor niet-gemotoriseerde voertuigen. Zo zullen er ruim 8 historische Pipowagens worden tentoongesteld. Om het evenement nog aantrekkelijker te maken is er voor het derde achtereenvolgende jaar gekozen voor uitbreiding van de Oldtimerdag met een truckshow. Oude en speciale (nieuwe) vrachtwagens zullen op een apart gedeelte van het terrein tentoongesteld worden. Deze komen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, België en Denemarken. Al deze vrachtwagens hebben een apart verhaal en zien er ook allemaal anders uit, zowel van binnen als van buiten.

Maar dat is nog niet alles, want het is een dag vol met activiteiten. Zo is er een goederenmarkt met een groot aantal kramen. Op deze markt ook kramen met materiaal over de historie van de nostalgische voertuigen, met smeermiddelen voor deze auto’s en met miniatuurauto’s. Een grootschalige onderdelenmarkt, een oude ambachtenmarkt en een nostalgische kermis en nog veel meer. Zo is ook de ANWB aanwezig om eventuele motorische problemen met een voertuig op te lossen.

Inlichtingen en verdere info:
www.oldtimerdagappelscha.nl  E-mail: info@bomba.nl
Facebook: www.facebook.com/oldtimerdagappelscha
banner-001

Loading…
Loading…

Bienvenue