Najaarsevenement 2015: Wat een oord!

De scarabée bruine DS op de kade weerspiegelt in het water van de haven, de vlag met de rode Citroën letters is strak om de reling van de brug gespannen, de zon schijnt en het is druk, heel druk. Hoewel het Najaarsevenement pas om 11.00 uur begint, komen de eerste DS’en al om 10.00 uur binnen. De organisatie is nog bezig om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten als een rij auto’s zich gaat vormen op de straat naar het terrein toe. Rijen DS-en komen binnen, de een nog mooier dan de ander. Ze variëren van bijna wrak tot subliem gerestaureerd. En niet alleen maar Nederlanders, ook Duitsers, Belgen en zelfs een Zwitser komen het terrein op.

‘Goedemorgen, welkom in Den Helder, hier heeft u een goody bag, polsbandjes die korting geven en een voucher voor de rondvaart.’
Blije gezichten achter de ramen, blij vanwege een soms lange maar mooie zonnige rit naar het puntje van Noord-Holland en verrast door het tasje wat overhandigd wordt. Het immense terrein vult zich langzamerhand met auto’s. De eerste en tweede neuzen bij elkaar en alle derde neuzen bij het kunstwerk van Rudi van der Wint, de stroopwafel in de volksmond.

Een ieder vindt de eigen auto natuurlijk het mooiste, maar de bijzondere exemplaren staan bij elkaar. Een aantal geweldige cabrio’s, de ambulance, de DS van prins Bernhard en niet te vergeten het wrak. De laatste is waarschijnlijk de meest gefotografeerde DS van de dag.

aDSC_9685web

De organisatie krijgt veel complimenten, niet alleen voor het mooie weer, maar ook over de locatie en in het bijzonder voor de tijdlijn van DS’en. Van 1956 tot en met 1975 staat er van elk jaar een auto te pronken. De beschrijvingen die naast de auto’s staan kunnen dan rekenen op warme belangstelling. En wat is het dan leuk om ertegenover tijdgenoten van de DS te zien staan, van Ami tot Méhari en van Traction tot SM, allemaal zijn ze aanwezig.

aDSC_9736webGlimlachend wordt gekeken naar de kinderen die zich prima vermaken met de krijt-DS’en het springkussen, waarna de blik al snel afdwaalt naar de nieuwe auto’s van de dealer en uiteraard van DS Nederland. Wie wil er nu niet in de van alle snufjes voorziene DS5 zitten?

Zoals gezegd is menigeen zeer tevreden over de locatie. Willemsoord leent zich uitstekend voor dit soort evenementen. Ruimte genoeg, een schip in het dok, musea in de buurt en restaurants eromheen, waarbij gebouw 66 met alle kramen een extra aanvulling is. Op een aantal momenten is het echt druk in de hal en trekt de hoek met de koffie-HY en de muziek de nodige bezoekers. Hoewel er wat kritiek was op de hoeveelheid mensen die mee konden met de rondvaart (er konden maar twaalf personen tegelijk mee), hebben heel veel mensen er toch gebruik van kunnen maken en is er ruim gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een polsbandje korting te krijgen bij de verschillende gelegenheden.

Zijn we als organisatie tevreden? Zeker wel! Natuurlijk, het kan altijd nog beter, maar na een jaar organiseren een telling doen en tot de conclusie komen dat er 380 auto’s op het terrein staan en dus alleen al van de club er meer dan 1000 bezoekers zijn, kan alleen maar een tevreden gevoel geven. Met een uitstekende dag achter de rug, kunnen we roepen: “Het was groots!”

Wat een oord dat Willemsoord!

Foto’s ©Barend Hoekstra

De foto’s die afgelopen zondag door de fotograaf zijn gemaakt bij binnenkomst op Willemsoord zijn te zien en te bestellen via www.fotohoekstra.nl

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue