Voorjaarsevenement

Voorjaarsrit Citroën ID/DS Club Nederland
Zondag 10 april
Bomencentrum met de Swedish Collection te Baarn

 

Net buiten Baarn – vlakbij de A1 – ligt de ruim 25 hectare grote bomenkwekerij van een bijzondere onderneming: Bomencentrum Nederland. Op de terreinen bevinden zich naast de unieke groene evenementenlocaties het Groene Paviljoen en de Jardin d’Hiverre ook nog de Swedish Collection. De Swedish Collection is een unieke verzameling klassieke Volvo’s in het privémuseum gelegen naast het groene Paviljoen. Er is genoeg ruimte voor al onze Godinnen op deze unieke locatie. Vandaar uit kunnen we de Swedish Collection bezoeken.

Als je een grote of bijzondere boom wil kopen, kun je daarvoor terecht bij Bomencentrum Nederland. Meer dan honderdduizend bomen in 750 soorten worden hier gekweekt. Midden in het Bomencentrum ligt het Groene Paviljoen, schitterend gelegen in een prachtig park met kronkelende waterpartijen.

Eigenaar van zowel het Bomencentrum als het Volvo-museum is Hans Blokzeil.
Zelfs bij Volvo in Zweden kijken ze met bewondering naar de verzameling van Blokzijl. Een twintigtal modellen heeft Volvo zelf niet in hun eigen museum staan.  In veertig jaar tijd bouwde Hans een Volvo-verzameling op die zijn gelijke niet kent. Tot de privécollectie in Baarn behoren ook exemplaren die in het bezit waren van koningen en presidenten. De afluisterapparatuur hebben ze er jammer genoeg uitgehaald. In totaal staan er nu meer dan 120 klassieke Volvo’s verzameld in dit privémuseum, waaronder de verlengde S80 van Koningin Beatrix met kenteken AA 110. Ook Volvo’s van het Zweedse koningshuis (Volvo 960 Stretched en de 262 Coupé) heeft hij in bezit. Bijzonder is ook de Volvo P445 Ambulance, waar nog maar enkele exemplaren van zijn. Met de brancard er nog in, welteverstaan.

Omdat dit museum een particuliere collectie is, zal het bezocht worden in groepen van circa 50 personen. Op de website en In het volgende clubblad meer informatie hierover.

De organisatie

 

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue