Select your language

Toertocht Quatorze Juillet 2023

Vrijdag 14 juli

Invitation Tour Quatorze Juillet 2023, une tour avec des voitures anciennes

Quatorze Juillet, 14 juli, de nationale herdenking van het begin van de Franse republiek, werd in Maastricht altijd uitbundig gevierd met een lang weekend vol met brocante, kunstmarkt, live Franse muziek, een open lucht Franse film en uiteraard veel en lekker eten en drinken. Op zaterdag werd een toertocht gehouden met uitsluitend Franse oldtimers, Citroëns, Peugeots, Renaults, Panhards, Simca’s, Rosengarts et cetera.

Net als vorig jaar willen we als petit comité vrijdag 14 juli één onderdeel van het Quatorze Juillet feest weer organiseren, de toertocht met Franse oldtimers, startend en eindigend in Maastricht. We hebben een toer gepland van ongeveer 100 kilometer zodat er net als vorig jaar voldoende tijd blijft voor stops bij interessante plekken. Sommigen kennen jullie waarschijnlijk al, voor anderen zijn ze hopelijk een verrassing. De stops passen bij het thema Transport in en om Liège. Een ideaal moment om de zeer interessante geschiedenis van onze Euregio te leren kennen. Het is een tocht die steile hellingen kiest, zorg dus voor een goede conditie van de wagen, zeker de remmen! De start is om 10:00 uur in Maastricht, locatie volgt nog. We zijn nog in onderhandeling over een concours d’élégance in het centrum van Maastricht.

De lunch is op een plek waar je niet zo gauw komt. De afsluiting met borrel vind plaats op een fraaie locatie met, voor wie dat wil, een lekker en betaalbaar diner, nog in onderhandeling. Maar daarvoor moeten we wel weten of je komt én of je nog een diner wilt. Graag z.s.m. je bericht naar regio-midden-en-zuid-limburg@citroeniddsclub.nl

We snappen dat je inschrijving pas definitief wordt als je weet wat je moet betalen. We hopen dat zo snel als mogelijk te laten weten.
Wil je overnachten, en ook nog eens een beetje betaalbaar, zoek dan snel en vooral net over de grens in België. Vanwege de optredens van Andre Rieu is het erg druk in Maastricht, 10.000 bezoekers per avond. Om de diversiteit van de automerken en types te bevorderen willen we zoveel mogelijk Franse automerken laten meedoen. Met een maximum aantal van 30 deelnemers betekent dat premier arrivé premier dans (wie het eerst komt), verdeeld over de merken.

À bientôt, Frits Hoff  en Dirk van de Weijer

Abonneren op regio-updates

Leden van de regio Midden- en Zuid-Limburg kunnen zich abonneren op updates van de agenda van regio. Ga hiervoor naar deze pagina van de website en vink agenda regio Midden- en Zuid-Limburg aan. Dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw item aan de regio-agenda toegevoegd wordt. Hetzelfde kun je doen voor de nieuwsbrief regio Midden- en Zuid-Limburg. Nadat je de vinkjes gezet hebt, afsluiten met aanpassen. Het verzenden van nieuwsbrieven buiten de club om wordt hiermee overbodig.

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue