Select your language

Joost Sablerolle’s loods verwoest

© Biltsche Courant

Op 2 december is de loods van Joost Sablerolle in Groenekan bij Utrecht door een alles verwoestende brand in de as gelegd.

Daarbij zijn vijf auto’s – waaronder de net opgeknapte DS van dochter Kris – verloren gegaan samen met alle DS-onderdelen, gereedschap, en een gigantische verzameling modellen en parafernalia. De brandweer is erin geslaagd één DS cabriolet te redden. Daarnaast was de loods een ontmoetingsplaats voor DS-liefhebbers. Hier werden kennis en vakmanschap uitgewisseld met als gezamenlijk doel de Citroën DS op de weg te houden. Door het jarenlang verzamelen van onderdelen greep niemand mis. En nu is deze ontmoetingsplaats gereduceerd tot as, gesmolten plastic en verwrongen staal.

Joost Sablerolle

Daarom zijn vrienden een crowdfundingsactie gestart omdat de financiële schade en gevolgen van de brand niet te overzien zijn. De schade bedraagt meer dan € 500.000,-. De initiatiefnemers hopen ongeveer 10 procent te kunnen inzamelen om daarmee Joost Sablerolle te kunnen helpen een nieuwe ruimte te huren en onderdelen te bemachtigen, waarmee hij zo snel mogelijk zijn passie weer kan oppakken. Het verzamelde geld zal op een aparte transparante rekening komen te staan.

Door op deze link de klikken kom je bij de crowdfundingsactie.

 

 

 

Loading…
Loading…

Bienvenue