Technische Commissie

Binnen de Citroën ID/DS Club Nederland wordt veel aandacht besteed aan het vastleggen, beschikbaar stellen en doceren van technische informatie. De club kan u onder meer bijstaan met:

Technische vragen

Per email verstrekken van technische informatie over de ID/DS of het beantwoorden van vragen bij technische problemen. E-mail technischecommissie@citroeniddsclub.nl

Cursussen

De club geeft daarnaast diverse workshops en cursussen, speciaal gericht op de ID/DS. Deze worden aangekondigd in het clubblad en op de website. U kunt zich tijdens zo’n cursus bijvoorbeeld onder deskundige begeleiding bekwamen in het zelf uitvoeren van een 10.000 km-beurt, of tijdens de tweedaagse cursus Hydraulique alles te weten komen over het unieke hydraulisch systeem van onze ID’s en DS’en. Alles al eens willen weten over het elektrisch systeem? Volg de cursus Électrique en ook op dat gebied heeft uw auto dan geen geheimen meer voor u.

Onafhankelijk advies in Espace Technique Rob Lageveen

Hopelijk krijgt je er nooit mee te maken, want onze godinnen zijn uiterst betrouwbaar en loyaal, maar het kan natuurlijk zijn dat je tegen een technisch probleem aanloopt waar je maar niet uitkomt. De motor wil maar niet lekker lopen of je overweegt een grote ingreep aan de auto te laten verrichten en wilt eerst advies van een echte onafhankelijke deskundige. In dat geval biedt de club kosteloos de mogelijkheid advies in te winnen van een van onze technische experts. Dit kan iedere dinsdagavond in de Espace Technique in Tull en ’t Waal. Ook is er een aantal zaterdagen waarop de Espace Technique Rob Lageveen  is geopend. Zie hiervoor de agenda. Je kunt gewoon langskomen, maar aanmelden heeft om organisatorische redenen de voorkeur.  Mail dit naar: technischecommissie@citroeniddsclub.nl
Vraag naar Harry, Dago of Albert-Jan. Stuk voor stuk mensen met een leven lang aan ervaring met de DS. Zij kunnen je op weg helpen en als het probleem ter plekke te verhelpen valt, dan doen zij dit samen met je. De Espace Technique Rob Lageveen heeft veel faciliteiten, dus een diagnose is in de meeste gevallen snel te stellen. De leden van de Technische Commissie streven ernaar om het probleem samen met je op te lossen of het juiste advies te geven.

Aankoopadvies

Speciaal voor nieuwe leden (maar niet uitsluitend voor hen) biedt de Technische Commissie een bijzondere service aan voor wie overweegt een DS aan te schaffen. Wanneer je op het punt staat een ID of DS te kopen, dan zoek je natuurlijk binnen jouw budget naar een zo gaaf mogelijke auto. Een goede auto herkennen is alleen zo makkelijk nog niet, zeker wanneer het je aan informatie en kennis ontbreekt. Onooglijke auto’s kunnen bijzonder betrouwbaar zijn en prachtig uitziende exemplaren volledig rot.
Iedere dinsdagavond is er daarom een mogelijkheid om samen met Harry, Dago of Albert-Jan van de Technische Commissie, aan de hand van een op de brug staande DS, stap voor stap door te nemen waar je op moet letten wanneer je een DS koopt.
Het is voor niemand mogelijk om in het inwendige van een auto te kijken, maar er zijn tal van weetjes en tips waar je op kunt letten. Zichtbare verklikkers, die een indicatie kunnen zijn van de totale conditie van de auto. Een kat in de zak kopen, dat wil natuurlijk niemand, maar wanneer je weet waar je op moet letten, wordt het risico een stuk kleiner!

Interesse? Stuur een mail aan: technischecommissie@citroeniddsclub.nl en geef aan op welke dinsdagavond je wilt komen.