Najaarsevenement Neeltje Jans afgelast

Tijdens de bestuursvergadering van afgelopen 11 juni heeft het bestuur regio Zeeland een zeer moeilijke beslissing moeten nemen. Want wat gaan we doen met het in september 2021 geplande landelijke najaarsevenement op Neeltje Jans in corona-tijd? Het bestuur heeft na veel wikken en wegen besloten het evenement niet door te laten gaan. Het wordt uitgesteld en verplaatst naar september 2022.

De reden hiervoor is onzekerheid over een aantal zaken. Zo is niet duidelijk hoeveel leden vanwege Covid-19 niet naar het evenement zullen gaan. Het gros van de leden van de Citroën ID/DS Club Nederland is van oudere leeftijd. Deze groep is extra kwetsbaar en daarom voorzichtig. De kans is reëel dat het evenement alleen toegankelijk zal zijn met een vaccinatiebewijs of een recente PCR-test. Ook dit kan leden weerhouden om naar dit evenement te komen. Mogelijk worden mensen ook op kosten gejaagd vanwege de test; anderen zullen zich niet willen laten testen of vaccineren. Gezien de kosten, inspanningen voor de organisatie én het risico dat het streefgetal aan bezoekers niet gehaald wordt, wil het regiobestuur Zeeland dit risico niet nemen.
Tevens is er in het weekeinde van 25-26 september Citro-Classica. De data van het najaarsevenement en Citro-Classica zouden dan te dicht bij elkaar liggen.

Gezien de korte tijd van voorbereiding en de vele onzekerheden als gevolg van de nu welig tierende deltavariant van Covid-19 is het bestuur tot deze moeilijke beslissing gekomen.

Regiobestuur Zeeland

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue