Select your language

Fotoprints Citroën ID/DS op glas

Nog steeds op zoek naar dat unieke cadeau voor de komende feestdagen? Of is je werk- of huiskamer een keertje toe aan een renovatie? En wil je dan iets persoonlijks en unieks aan de muur?

Dan biedt Fotosouvenirs superprints op glas aan van een serie publiciteitsfabrieksfoto’s en remakes van brochures van de Citroën DS. De foto’s zijn met zorg bewerkt en perfect gerestaureerd door Fotosouvenirs. Volg Fotosouvenirs op Facebook voor de laatste updates en nieuwe producten. In overleg zijn deze foto’s ook als print op papier verkrijgbaar. Bel of mail voor de mogelijkheden of bestel gelijk via de link bij onderstaande beelden.

Rob Hoen
info@fotosouvenirs.nl
06 11594040

Glas heeft een unieke transparantie, die diepte geeft aan de foto en de kleuren helderder en levendiger maakt. Veel mooier en duurzamer dan prints op acrylglas. De foto’s zijn haarscherp geprint op 4mm gehard glas met gepolijste randen en inclusief bevestiging. Uitzonderlijk mooi.
 Glasprints worden in vijf formaten geleverd. Drie maten liggend of staand, twee vierkant. Bestellingen worden per eigen koerier bezorgd door geheel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal is verzending buiten Nederland helaas niet mogelijk.

Klik hier voor alle verkrijgbare prints op glas. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid.
Klik hier voor reproducties van ansichtkaarten op fotopapier.

Citroën ID19 aan het strand

Een leeg strand, een eenzame gele parasol, een even eenzame Citroën ID19 in de kleur Blanc Paros (AC102) die goed past bij de kleur van strandzand. In de verte loopt een man of vrouw richting de branding van de Atlantische Oceaan. Deze foto roept allerlei vragen op, maar biedt ook ruimte voor allerlei interpretaties die persoonsgebonden zijn. Een bijna lege foto, waar je toch naar blijft kijken! Kortom: een publiciteitsfoto van Citroën om bij weg te mijmeren en autofotografie te ervaren als een vorm van kunst. Het is niet van belang wat de auto allemaal kan; hoeveel pk’s hij heeft en welke accessoires er allemaal opzitten. Het is de emotie die de ID19 oproept. Zeer mooie print op glas. Klik hier om te bestellen. In drie formaten leverbaar.

Citroën DS – 1972

De beste plek voor een Citroën DS op de snelweg is op de linkerbaan. Dat moet Citroën’s huisfotograaf André Martin gedacht hebben toen hij een serie foto’s ging maken voor de brochure van de Citroën DS voor het modeljaar 1972. De auto is een Pallas in de kleur Beige Albatros (AC087). Dat was destijds de populairste kleur. In 1972 was 22 procent van de verkochte DS’en in deze kleurstelling. De foto suggereert snelheid en comfort. Het logo van Citroën is verwijderd uit het beeld, om het niet al te zeer een reclamefoto te laten zijn. Dit is de cover van de brochure van 1972.

De foto is volledig digitaal gerestaureerd en ontrasterd om hem geschikt te maken voor print op groot formaat op glas. Klik hier om te bestellen. In drie formaten leverbaar.

Familie met Citroën ID19 – 1959

Uit het leven gegrepen! Reproductie geprint op glas van een gezin op stap met de auto, in dit geval een fonkelnieuwe Citroën ID19. Iconische amateurfoto die de nieuwe naoorlogse welvaart en vrijheid laat zien. Daar kan geen publiciteits- of reclamefoto van Citroën mee concurreren!
Het is een gezin met drie babyboomers. Oma en de hond mogen mee. Opa ook, hij heeft waarschijnlijk de foto gemaakt. Hij is door de knieën gegaan om de foto op gelijke hoogte te maken. De Citroën ID19 is de verbeelding van de nieuwe vrijheid: met de auto wordt de wereld bereikbaar. En je past er met z’n zessen in. De wereld houdt niet meer op bij het tuinhek.
Prachtige reproductie op glas. Zorgvuldig bewerkt en digitaal gerestaureerd en geschikt gemaakt voor print op groot formaat. De foto is in duotone. Dat is de algemene naam voor multitone afdrukken die gemaakt worden met twee, drie of vier kleuren. Het beeld is zwart-wit, maar ook weer net niet. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.
cover brochure Citroën ID19 – 1957

Nieuwe versie (remake) van de cover van een brochure van de Citroën ID19 uit 1957. Grafisch juweeltje als print op glas aan de muur! De fijne, met de hand gemaakte dunne lijntjes zorgen voor diepte in het beeld. Diezelfde horizontale lijnen benadrukken de aerodynamische vorm van de Citroën ID19. De ovale wielen en de gestileerde horizontale double chevrons suggereren snelheid en comfort. Het originele brochure is opnieuw ontworpen voor glasprint. Er is ook een blauwe variant verkrijgbaar als print op glas met minder tekst in het witte vlak. Een heel modern grafisch ontwerp anno 1957 van Citroën. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

Make-over brochure Citroën ID19 – 1957

Nieuwe versie (remake) van de cover van een brochure van de Citroën ID19 uit 1957. Grafisch juweeltje als print op glas aan de muur! De fijne, met de hand gemaakte dunne lijntjes zorgen voor diepte in het beeld. Diezelfde horizontale lijnen benadrukken de aerodynamische vorm van de Citroën ID19. De ovale wielen en de gestileerde horizontale double chevrons suggereren snelheid en comfort. De originele brochure is opnieuw ontworpen voor glasprint. Er is ook een blauwe variant verkrijgbaar als print op glas met minder tekst in het witte vlak. Een heel modern grafisch ontwerp anno 1957 van Citroën. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

In 1965 maakt Citroën een brochure gewijd aan de rally-succes met de DS. In deze folder zijn alle foto’s in scène gezet. Dit om de betrouwbaarheid van zowel de ID als DS te benadrukken. In 1959 haalt Citroën zijn eerste grote sportieve prijs binnen met het winnen van de prestigieuze Rally Monte Carlo (Rallye Automobile de Monte-Carlo) met een ID19. De reeks wordt in 1974 afgesloten met het winnen van de Coup du Monde ‘Wembley-München’. De rally-successen van de DS, het zijn er teveel om op te noemen: Rally Akropolis, Neige et Glace, Coupe des Alpes, Tour de Corse, East African Safari, London Sydney Marathon, Rally du Maroc en nog veel meer. In iedere categorie weet de DS jaarlijks hoofdprijzen binnen te halen. In 1959 worden de eerste fabrieksteams opgericht onder leiding van René Cotton. Jacques Wolgensinger, net bij Citroën benoemd om de PR vorm te geven, ontdekt daarna al snel de publicitaire waarde van de rallysuccessen: is de Citroën DS niet zozeer een sportieve auto, dan is het toch zeker een heel degelijke auto! Lees hier verder.

Voor wie eens wat anders aan de muur wil hangen, is dit een heel dynamische plaat. Mooie korrel en kleuren. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in  drie formaten.

Citroën DSuper fabrieksfoto – 1970 – Beige Albatros

Zeer strakke print op glas van een Citroën DSuper in de kleur Beige Albatros. Mooi belichte plaat, die het erg goed doet als print op glas. Beige Albatros (AC087) was in de jaren 70 de populairste kleur onder het DS-kopend publiek. De Franse autojournalist Daniel Puiboube schreef in een van zijn boeken dat 22 procent van de verkochte Citroëns ID en DS beige waren. Vandaag de dag is dat een minder gewilde kleur; veel liefhebbers spuiten hun gerestaureerde DS over in Gris Palladium. Dat is jammer, want Beige Albatros is een onderschatte kleur. Maar gelukkig is beige bezig met een comeback!

Het is een grafisch fraaie print op glas. Omdat de auto geen strips heeft, wordt het beeld extra strak. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

Citroën DS fabrieksfoto – 1970 – Bleu Platiné

Nog zo’n strakke foto van een Citroën DS uit dezelfde serie als hierboven. Citroën DS modeljaar 1970 in Bleu Platiné (AC623). Deze kleur is maar één jaar geleverd. Zeer strakke en grafisch sterke fabrieksfoto van Citroën. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

Citroën DS19 Pallas – 1964

Print op glas van het vroegste model Citroën DS19 Pallas (1964) te herkennen aan de sombrero-wieldeksels. Het is een promotiefoto gebruikt bij de introductie van deze meest luxe DS. De auto is in volle actie te zien, compleet met bewegingsonscherpte om snelheid te suggereren. De foto is waarschijnlijk gemaakt door André Martin, medio jaren zestig de huisfotograaf van Citroën. Bewegingsonscherpte was destijds een van zijn handelsmerken. Mooie dynamische plaat die het erg goed doet op glas. Klik hier om te bestellen. Leverbaar in drie formaten.

Citroën DS19 Cabriolet

Een mooi sfeerbeeld uit het Parijs van 1961 met een Citroën DS19 cabriolet met dame en hond in de auto. De foto komt uit een serie publiciteitsdia’s uit een reclamecampagne voor de nieuwe DS19 cabriolet gebouwd door carrossier Chapron. De serie is gemaakt door de Amerikaans-Franse fotograaf William Klein. Hij was zowel straat- als modefotograaf en dat is te zien aan deze persfoto. In de tijd dat hij voor Vogue in Parijs werkte, fotografeerde Klein modellen in de Parijse straten. Zijn foto’s onderscheidden zich door hun gebruik van groothoeklenzen, sterke composities en onconventionele camerahoeken, wat resulteerde in opvallende beelden. Hij was een pionier op het gebied van het gebruik van straatbeelden en de architectuur van de stad als achtergrond voor modefotografie. Prachtige print op glas, verkrijgbaar in drie formaten. Klik hier om te bestellen.

Loading…
Loading…

Bienvenue