Halverwege 2015 werd er binnen de redactie alweer nagedacht over de cover van 2016. De huidige serie fotocovers van de hand van Laudy van den Heuvel worden zeer gewaardeerd, getuige de talrijke reacties die wij al hebben mogen ontvangen. Voor 2016 ligt de lat dus hoog.

Reeds 6 ID’s en DS’en met een leuk verhaal zijn door fotograaf Ingo Herminghaus al vastgelegd voor de covers van ons clubblad La Bombe Citroën in 2016. Maar we zoeken nog meer vrijwilligers!

web)modellenHemm

Ingo Herminghaus aan het werk

Heb jij een leuk idee en verhaal voor een foto van jouw DS of ID en ben je binnenkort beschikbaar? Meld je dan aan. Je houdt er in elk geval een paar prachtige foto’s van jouw DS aan over! Vertel kort iets over jezelf en jouw auto, het liefst met een foto van de auto erbij. Wij zorgen ervoor dat alle aanmeldingen worden doorgestuurd naar de fotograaf.

Het is Ingo Herminghaus uit Duitsland, die zichzelf kort introduceert.

Dr. Ingo Herminghaus

Dr. Ingo Herminghaus

‘Ik ben reeds dertig jaar een gepassioneerd fotograaf. Vroeger deed ik aan zwart-wit fotografie met mijn eigen donkere kamer, tegenwoordig werk ik digitaal, zowel kleur als zwart-wit. Naast fotografie zijn mijn passies Frankrijk, de Franse taal en het merk Citroën. Ik ben tandarts van beroep.
Ik ben één van de oprichters van ‘Le Monde de la DS’, de organisatie achter het feest voor de 60ste verjaardag van de Citroën DS, in Parijs. Voor die organisatie ben ik de officiële fotograaf; alle foto’s die gebruikt zijn voor de 60ste verjaardag, inclusief de website en de gedrukte media zijn door mij gemaakt. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de Duitstalige doelgroep van het feest. Daarnaast ben ik lid van de Franse Citroën Club ‘Revolution 55’.
Het is voor mij een grote eer om de fotocovers te mogen verzorgen in het jaar dat de ICCCR bij jullie in Nederland is.’

Ingo is voor de covers op zoek naar eigenaren van bijzondere DS’en. Dit mogen vroege DS’en zijn, maar ook zeldzame Chapron-modellen, cabriolets of custom DS’en die op één of andere manier afwijken van de standaard. Het idee is om de auto’s inclusief eigena(a)r(en) te fotograferen, met een Nederlands tintje (landschap, architectuur) als achtergrond voor de Nederlandse modellen. Eigen ideeën van de modellen hierover zijn overigens welkom. Indien u interesse heeft kunt u zich opgeven via de redactie van La Bombe Citroën. Vertel kort iets over uzelf en uw auto, het liefst met een foto van de auto erbij.

Wij zorgen ervoor dat alle aanmeldingen worden doorgestuurd naar de fotograaf. Hij zal contact opnemen voor een nadere kennismaking en wellicht een fotoshoot.