temperatuur indicator uitgevallen na vervangen draadboom

Home Forums Technisch Forum Elektrische installatie temperatuur indicator uitgevallen na vervangen draadboom

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  C.R. BROEKHUIJZEN 3 weken, 1 dag geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #10404

    Hallo,
    Recentelijk de draadboom vervangen, best een leuke klus. Na het aansluiten van alle draden blijk alleen de temperatuurmeter het niet meer te doen. Het wijzertje blijft hardnekkig in het ‘koude’ gedeelte staan.
    Op de draad die naar de T-sensor in het pomphuis loopt staat 12v als het contact aan staat. Wanneer de auto een tijdje stil heeft gestaan en ik het contact aan zet dan zie ik het wijzertje wel een klein beetje bewegen om dan strak naar het koude gedeelte te blijven wijzen. Ik heb een nieuwe Temperatuur sensor geprobeerd, (los met draadjes aan het chassis verbonden en aan het 12v draadje verbonden dat neer de sensor loop. de sensor in een bekertje met bijna kokend water gehouden; niets, de wijzer blijft strak in het koude gedeelte.
    Betekend dit dat de indicator op het dashboard defect is? is dat nog te maken? heeft iemand een gelijke ervaring?
    het gaat om een dashboard van voor 68.
    MVG,
    Casper Broekhuijzen

    #10406

    A.J.P. BULDER
    Bijdrager

    De temperatuurmeter wordt geschakeld met massa, dit gebeurt door de sensor in het waterpomphuis.
    De meter in het dashbord krijgt ‘plus’ vanuit het contactslot (de paarse aansluiting) , de massa krijgt de meter van de blauwe aansluiting, dit is dus de draad die op de sensor is aangesloten.
    Om te bepalen of de meter werkt kun je eenvoudig met het contact aan een verbinding maken tussen de blauwe aansluiting en massa.
    Er hoort geen spanning gemeten te worden tussen de draadaansluiting op de sensor en massa! Ergens zit dus een aansluitingsfout ( het meest waarschijnlijk) of anders een foutje in de kabelboom…

    #10416

    Dank je wel. Dit helpt. ik begreep al niet dat er 12v op die draadaansluiting staat.
    MVG,
    Casper Broekhuijzen

    #10508

    Blijkt toch de meter op het dashboard te zijn, die reageert nergens meer op. nogmaals dank

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.